INITIATIVTAKERE: Torill Haugan (t.v) og Ingrid Inderøy har lagt ned mange timer i området de har døpt til Trafoparken.

En liten oase på Tårnåsen

Før sommeren utfordret Sameiet Nordre skrenten 1 sameier og borettslag til å vise at de har det like fint som dem. Kornmoenga tok utfordringen og ønsker velkommen til Trafoparken.

Publisert

Det var i tiden omkring 2012-2013 at Hafslund gravde opp området ved Kornmoenga for å legge nye kabler, og Ingrid Inderøy og Torill Haugan fra Tårnåsen bestemte seg for å anlegge sin egen oase til glede for de som måtte gå forbi. Over årene har området blitt mer og mer beplantet, pensjonistene har til og med bygget egen sti og trapp, og den blir også flittig brukt av de som passerer gjennom området.

Når oppfordringen til å vise frem området bød seg, kastet mannen til Ingrid seg over tastaturet og sendte mail til Oppegård Avis: utfordring akseptert.

VAKKERT SYN: Det er mange fine detaljer å finne i Trafoparken.

Mye moro

De to pensjonistene forteller at det har vært mye moro med å plante frem den lille perlen som skjuler seg langs en bilvei på Tårnåsen. Begge kommer fra hus og hage, og setter pris på å ha noe å holde på med.

– Vi har lagt ned mange timer her. At jeg har brukt 6-7 timer på en dag har skjedd, forteller Ingrid og får bekreftelse fra Torill.

De to setter pris på at stedet har fått stå i fred, selv om de gjerne ser at folk slår seg ned og nyter området.

– Alle kan sette seg her. Det er kommunen sitt område, vi snakket med dem og fikk tillatelse til å holde på, forteller Torill.

SONER: Trafoparken tar knapt et minutt å gå gjennom, men byr på mange ulike soner det er verdt å ta en kikk på.

Headhuntet

De to har faktisk vært på oppdrag for naboer som har trodd at de to er gartnere, men det kan de avkrefte at de er. Med tidligere arbeidserfaring innen sykehus og regnskap er det heller på grunn av interessen for planter og erfaringen med hage før de flyttet hit, som har gjort at de to har lagt ned så mange timer i området.

Og det meste finansieres av egen lomme.

– Noe støtte fra sameiet har vi fått, men foruten om bark fra kommunen, har vi dekket det meste av utgiftene selv, sier Ingrid og legger til at de også har fått en del av folk i området og fra hagen til familie. Og på tur plukker de med seg det de ser som kan være fint der.

MYE BRUKT: Stien har de bygd selv med stein fra samme område. I enden har de bygget en trapp, og stien har blitt en hyggelig snarvei når lokale beboere skal forbi.
BLOMSTER OG BIER: Det summet godt i plantene da Oppegård Avis var i Trafoparken for å ta en titt.
Powered by Labrador CMS