FRUSTRERT: Slik ser det ut mot fylkesveien. Som man ser så er det bare noen centimeters høydeforskjell, og det er forskjellen mellom høyden på veien og gresset som skiller veiene.
FRUSTRERT: Slik ser det ut mot fylkesveien. Som man ser så er det bare noen centimeters høydeforskjell, og det er forskjellen mellom høyden på veien og gresset som skiller veiene.

(Manglende) snømåking

Tålmodigheten med kommunens manglende snømåking begynner å ta slutt, skriver Ove Gundersen i dette leserinnlegget.

Publisert

Etter å ha bodd i Sønsterudveien siden 1996 begynner tålmodigheten å ta slutt på grunn av kommunens manglende snømåking. Tidligere var det vel ikke så stort problem da man var ung og tok det som trening.

Den kommunale veien i Sønsterudevien, som har tilknytning til fylkesveien akkurat utenfor vårt hus, har på de årene jeg har bodd der, har utkjøringen kun blitt brøytet en 10-12 ganger. Etter at jeg ble stygt skadet i 2018 på grunn av feil brøyting og deretter oppnådd pensjonsalder har det blitt veldig tungt å stå for kommunenes brøyteplikt slik at beboerne i Sønsterudveien kan kjøre til sine eiendommer. Fylkesveien saltes og slapset blir veldig tungt når det slenges inn i avkjøringa.

Til tross for utallige meldinger/klager de siste tre årene, så har det ikke blitt bedre. Etter en klage kommer de og brøyter, men ved neste snøfall er det glemt. Det må være noe fundamentalt galt når kommunen ikke klarer å gi beskjed til de som brøyter deres veier slik at det blir gjort hver gang. Hvis ikke så er det noe galt med brøytemannskapet, og det er det også.

For denne veien har hus på kun en side, men de klarer omtrent hver gang å brøyte alt snøen inn i de private oppkjørslene i stedet for å snu plogen slik at snøen kommer på området (gresset) mellom den kommunale og den fylkeskommune veien.

Etter det siste snøfallet er det så ille at man ikke kan kjøre ut utenfor vårt hus uten å sette seg fast i snøen. Dermed fortsetter bilene videre ned gangveien i stedet. Det er vel ikke meningen.

Med vennlig hilsen,
Ove Gundersen

Powered by Labrador CMS