ØVING: Endelig er det klart for konsert med Sofiemyr kammerkor igjen.
ØVING: Endelig er det klart for konsert med Sofiemyr kammerkor igjen.

Endelig konsert med publikum

3. mai skal Sofiemyr kammerkor få spille konsert for publikum igjen.

Publisert Sist oppdatert

Sofiemyr kammerkor har i løpet av koronapandemien ikke hatt mulighet til å møtes til korøvelser og samsynging, og konserter har vært utsatt eller avlyst de siste to årene. Men endelig, etter at pandemierestriksjonene forsvant og landet åpnet opp igjen på nyåret, har koret kommet i gang med øvelser og forberedelser til sin første konsert på over to år!

Manglet dirigent

Riktignok hadde koret ikke dirigent da landet ble åpnet igjen, men korets tidligere dirigent og leder gjennom om lag 35 år, Bernt Nordset, tok utfordringen og satte koret i gang igjen. En stor, stor takk til Bernt for vårens innsats!

Og ja, nå blir det konsert; tirsdag 3. mai kl. 20 i Sofiemyr kirke holder Sofiemyr kammerkor sin første konsert siden november 2019.

Det blir en sammensatt vårkonsert, «Til vårens pris», med Johan Os Stave (gitar), Lars Jakob Kvavik (bass), Christian Lund (trommer), Thor Henning Isachsen (orgel og klaver) og Bernt Nordset som musikalsk leder og kordirigent. Konserten er en hyldest til våren, til livet og friheten. Med dette ønsker også koret å gi sin støtte til det ukrainske folk ved å la 1/4 av billettinntektene gå til ukrainske flyktninger.

Musikalsk magi

Sangene som fremføres er tatt fra den kirkelige tradisjon og spenner i uttrykksform fra samba og svenske og sør-amerikanske melodier til klassisk kirkemusikk, og fra komponister som bl.a. Gabriel Fauré, John Rutter, Trond A. Gilberg (tidligere kantor i Kolbotn) og Geirr Tveit, samt Eyvind Skeie og Sigvald Tveits «Visst skal våren komme» – for å nevne noen. Koret fremfører også Kyrie eleison basert på en vakker tonsetting fra den ukrainske kirkemusikktradisjonen.

Koret og musikerne ser frem til en opplevelse hvor sangen og musikken skapes i sanntid, i et rom med god klang og hvor publikum kan få gjenoppleve det magiske når musikk, samklang, stemning, engasjement og lytting får prege oss slik vi er vant til på «ekte» konserten. Publikum får lov til å være med på enkelte vers, forhåpentlig inspirert av stemningen som konserten i seg selv skaper! Velkommen på konsert!

Billetter á 200 kroner (gratis for barn og ungdom under 18 år) kan kjøpes hos kormedlemmene eller ved inngangsdøren. 50 kroner per billett går til ukrainske flyktninger.

Powered by Labrador CMS