SPILLTIPSET:

Batman: Arkham Asylum

Liker du spill, tegneserier og utrolige historier? Da er dette spillet noe for deg.

Publisert Sist oppdatert

Den siste uka har jeg spilt gjennom noen av favorittspillene mine, og nå vil jeg dele min opplevelse med Batman: Arkham Asylum med deg.

I 2009 lanserte det lille spillselskapet Rocksteady sitt nyeste spill; Batman: Arkham Asylum.

Spillet er et action/adventure-spill satt i Batman universet. Her får du som spiller oppleve hvordan det er å spille som Batman. Du må slåss mot skurker, fanger og psykopater. Løse gåter og mysterier og til slutt stoppe The Joker fra å iverksette sin masterplan.

Spillet starter med Batman som eskorterer Joker i Batmobilen til Arkham Asylum, et fengsel for de kriminelle og gale. Vaktene tar imot Joker, men Batman er skeptisk til Joker. Han syns det var alt for lett å fange han og han er bekymret for at Joker har noe større planlagt. Han følger derfor vaktene og Joker med inn i Arkham Asylum og spillet starter.

NB: Anmeldelsen fortsetter under bildet.

Fengende

Introen til dette spillet er så enkelt, men også så effektivt. Spillet fanger spilleren med en gang og for vært sekund som går blir du mer og mer hekta på historien og gameplay. Batman: Arkham Asylum fokuserer på combat og stealth. Du beveger deg fritt rundt i Arkham Asylum som Batman, og du får åpne opp nye områder av fengselet og øya jo lenger du kommer i historien. Gjennom historien vil du også løse opp nye evner, oppgraderinger og nye gadgets Batman kan bruke i og utenfor combat.

Batman: Arkham Asylum og de andre spillene i Arkham serien har fått mye ros for å ha designet det man kaller for Free-Flow Combat. En funksjon i spillet som gjør det å slåss mot skurker så gøy og så kult. Du får fritt bestemme hvordan du går imot alle skurkene du møter på, og hvordan du skal ta hånd om dem. Det å mestre combat i dette spillet er ikke bare utfordrende, men utrolig gøy.

Tren vanskelighetsgrader

Når du starter spillet, får du valget om tre forskjellige vanskelighetsgrader og jeg anbefaler alle å gå for normal. Dette er utfordrende nok til at det ikke blir for enkelt, men det er heller ikke for vanskelig for de som kanskje ikke er så vant med spill. Til de som har lyst på en mer utfordrende opplevelse anbefaler jeg New Game+ som låses opp etter du har fullført spillet en gang. Dette er en variasjon av spillet uten alle hjelpemidlene du har blitt vant med, men du vil fortsatt ha tilgang til alle oppgraderingene du har gjort. Noe som vil være nødvendig når du skal gå opp imot noe av de vanskeligste bossene dette spillet har å tilby.

Del av en serie

Batman: Arkham Asylum har lenge vært ett av favorittspillene mine, helt siden jeg spilte det for første gang mange år tilbake. Siden da har spillet fått en oppdatert versjon som er kompatibel med alle nye spill-konsoller. Batman: Arkham Asylum er et spill som får deg til å føle deg som Batman, og det er det svært få spill som får til ordentlig. Hvis du prøver dette spillet og synes det er like gøy som jeg synes, vil jeg anbefale å også ta en titt på resten av serien ettersom det bare blir bedre og bedre.

Powered by Labrador CMS