MENINGHETEN: Espen Andreas Halse og Sarah Haugstad gjør klar for masse-vielse kommende valentinsdag.

Svarer etter Oavis-oppslag:
– Man blir like gift, for å si det sånn

Konkurransen om å få lov til vie deg på valentinsdagen tilspisser seg. Nå bruker kirken tilsvarsmuligheten og frir til alle Oppegård Avis-lesere. Kirken er åpne for alle på valentinsdagen. 

Publisert Sist oppdatert

I Oppegård Avis på fredag tar bryllupskoordinator, Marianne Kjær, opp ballen fra Den norske kirke og kunngjør at også kommunen inviterer til vielser på Valentinsdagen. Det er flott! Ekteskapet er en god juridisk ramme om samlivet, vi heier på alle som gjør det enkelt for folk å gifte seg.

Det er flott å feire et stort bryllup, men for mange kan slike forventninger være et hinder for å inngå ekteskap. Derfor har vi i Den norske kirke ønsket å vise at bryllup i kirka også kan gjøres helt enkelt hos oss, og tilbyr drop-in bryllup på Valentinsdagen. Uansett er det like stort når to mennesker sier ja til hverandre og kjærligheten.

Når det kommer til den juridiske delen av ekteskapsinngåelsen, er det ingen kvalitativ forskjell på å inngå ekteskap på rådhuset og i kirken. Man blir like gift, for å si det sånn.

Der de to vielsene skiller seg fra hverandre er at det i kirka også inkluderer en forbønn og velsignelseshandling. Det har vi med i kirka fordi vi tror at Guds velsignelse er en god ting å ta med seg inn i samlivet. Det er ikke noe krav om personlig tro for å få dette, men vi opplever at mange synes det er fint.

I fjor hadde vi drop-in bryllup på Valentinsdagen i Greverud kirke, i år er det i Ski nye. Der kan et par møte opp mellom 10.00 og 15.00, så lenge de har prøvingsattest, uten avtale på forhånd. Men send gjerne en sms til undertegnede på 909 36 902, så reserverer vi en tid for dere.

Til Oppegårds Avis leser vil det også være naturlig å si at vi i kirka tilbyr bryllup i gamle Oppegård hver dag, hele året. Ta kontakt, så avtaler vi en tid. Onsdag midt i uka, eller en vakker lørdag i juni. Vi stiller med organist, kirketjener og prest i kirkene Kolbotn, Sofiemyr, Greverud og Oppegård (den fine trekirka på Svartskog!) I tillegg er Ingierstrand bad et «permanent godkjent vigselssted» så der kan dere få med dere prest, og andre egnede lokaler kan også brukes etter søknad.

Vi heier på alle som ønsker å si ja til hverandre, livet og kjærligheten!

Espen Andreas Hasle

prost

Powered by Labrador CMS