STANG UT: KrF gjorde et svakt valg, noe som betyr at vår lokale politiker Ida Lindtveit Røse ikke blir å se på Stortinget de neste fire årene.
STANG UT: KrF gjorde et svakt valg, noe som betyr at vår lokale politiker Ida Lindtveit Røse ikke blir å se på Stortinget de neste fire årene.

Krise for KrF-Ida

For KrF og Ida Lindtveit Røse ble valgresultatet en gedigen nedtur. Nå vil hun være med på å gjenreise partiet.

Publisert Sist oppdatert

Hun var i nærheten av stortingsplass på flere målinger de siste ukene, men da alle stemmer var talt opp, holdt det ikke for den tidligere barne- og familieminister-vikaren fra Tårnåsen.

Det kunne betydd en usikker fremtid både for partiet og Lindtveit Røse, men det er er ikke et premiss hun vil være med på.

– Nå starter jobben med å gjenreise KrF og jobbe frem mot neste valg for å øke oppslutningen. Vi får nå en rød regjering som har varslet en stor omveltning for familiepolitikken, som går ut på at familiene skal tilpasse seg arbeidslivets premisser, mindre valgfrihet og fleksibilitet. Et sterkt Senterparti og Arbeiderparti som vil kunne medføre en strengere asylpolitikk, og ikke det klare løftet som klimautfordringene vi står overfor trenger. En slik utvikling vil selvsagt KrF jobbe mot, og jeg mener KrF har en utrolig viktig stemme i norsk politikk som vil fortsette å være tydelig tilstede i de politiske debattene fremover.

– Hard jobb i vente

Også på egne vegne er hun optimistisk og offensiv.

– Jeg fortsetter som fulltidspolitiker for KrF i Viken og som sentralstyremedlem i KrF, og er klar for å jobbe hardt for å løfte og bygge opp partiet de neste årene. Jeg er stolt av at vi har mobilisert så kraftig gjennom hele valgkampen. I inngangen til valgkampen lå vi langt nede på tre-tallet. Marginene var små, og vi skulle selvsagt ønske at oppslutningen var høyere. Nå skal vi jobbe for å øke oppslutningen igjen, sier Lindtveit Røse til Oppegård Avis.

Nedtur for MdG

FIKK PLASS: Lan Marie Nguyen Berg sikret seg plass på Stortinget, men for partiet var valgresultatet en stor nedtur.
FIKK PLASS: Lan Marie Nguyen Berg sikret seg plass på Stortinget, men for partiet var valgresultatet en stor nedtur.

Heller ikke for Trollåsens Lan Marie Nguyen Berg (MdG) ble kvelden en like stor opptur som mange hadde trodd. Riktignok sikret hun seg selv en plass på Stortinget de fire neste årene, men for partiet MdG ble valget en skuffelse. 3,9 prosent er som kjent ikke noe til å utløse en ekstra flokk med utjevningsmandater.

Stang ut ble det også for SVs Haitham El-Noush. Han var inne på Stortinget til sent utpå valgnatten, før han akkurat bikket utenfor det «gjeve selskap».

Ser vi enda bredere, og går «utenriks» til nabobygda Ski, som kjent også en del av Nordre Follo kommune, har vi sikret oss enda mer politisk innflytelse de neste fire årene. Tidligere ordfører Anne Kristine Linnestad er som ventet inne for Høyre, og det samme er Tuva Moflag fra Arbeiderpartiet, også hun tidligere Ski-ordfører.

Hilsen Ida

Powered by Labrador CMS