KJENT LOKALE: Meistersaal i Berlin var stedet John Vegard Schow fra Oppegård spilte inn sitt siste album.
KJENT LOKALE: Meistersaal i Berlin var stedet John Vegard Schow fra Oppegård spilte inn sitt siste album.

Tilbake til røttene

Den lokale komponisten og pianisten John Vegard Schow er tilbake «der det startet». Bak pianoet.

Publisert Sist oppdatert

Schow er et kjent navn for den musikkinteresserte lokalbefolkningen. Og han er så definitivt «en av oss». Komponisten har nemlig bodd i kommunen store deler av sitt liv.

NY MUSIKK: John Vegard Schow er igjen klar med ny musikk.
NY MUSIKK: John Vegard Schow er igjen klar med ny musikk.

Nå er han atter igjen aktuell med ny pianomusikk. Det har egentlig «blitt begått» ved en tilfeldighet.

– Jeg har et studio på Sofiemyr hvor jeg også produserer musikk for andre. Før disse artistene eller musikerne kommer inn på formiddagen, har jeg gjerne et par timer for meg selv, og det er musikk fra mange av disse timene som nå har blitt til innspilt materiale, forklarer Schow.

I fotsporene til David Bowie

Skjønt når han først skulle spille inn materialet, dro han like godt til et myteomspunnet lokale i Berlin.

– Jeg tok rett og slett med meg alle komposisjonene til Berlin, og til en sal med navnet Meistersaal. Det er samme sal som blant annet David Bowie og U2 har spilt inn musikk i. Der er det et enormt godt flygel og rett og slett en vakker sal, forklarer Schow.

To fluer ble slått i ett smekk, for den lokale komponisten sørget også for at en fotograf ble med på turen, og dermed hadde han både alle låtene og videomateriale på samme tid.

– Det var en stor opplevelse å være der, for dette er høyst trolig det beste flygelet som er å oppdrive i Berlin. Det sier litt når teknikeren har ni års utdannelse, sier han.

Fokus på egne toner

Resultatet gis ut i form av små drypp de neste månedene. Den første låten kom ut 5. november, en ny kommer 3. desember, to ytterligere spor slippes på nyåret, før en EP slippes i mars. Schow er glad for å ha hatt mulighet til å fokusere på egen musikk.

– Jeg har jobbet, og jobber mye som produsent, men det var gøy å bare kunne ha tankene på min egen musikk. Å rette all fokus på sine egne toner, på uttrykket og bare være i boblen. Dessuten var det enormt lærerikt og spennende å jobbe med de teknikerne som bidro, forteller han.

Riktig stemning

ALBUM: Believe heter det nye albumet som kommer i mars.
ALBUM: Believe heter det nye albumet som kommer i mars.

Resultatet har altså blitt såkalt «mood-musikk», bedre forklart som stemningsskapende instrumentalmusikk. Det er rolig pianomusikk som setter tilhøreren i bestemte stemninger, en sjanger som har vokst seg større under pandemien.

– Med instrumentalmusikk har du et potensial langt utenfor Norges grenser. Den eneste begrensningen er egentlig om de har Spotify eller andre strømmetjenester, så det er ikke distribusjonen det skorter på i dagens musikkmarked, sier Schow.

Konsert på hjemmebane

Det er i det hele tatt mye å glede seg til de kommende tiden.

– Det siste nå er det ser ut til at det blir konsert på hjemmebane i Kolben 11. mars. Det er noe med å prøve ut materialet foran et publikum, og gi de en opplevelse. Ofte får man gjerne et møte med seg selv i slike situasjoner også, ikke bare publikum, sier han lavmælt og rolig.

Ikke direkte ulikt musikken han nå har sluppet.

Powered by Labrador CMS