SJØVOLD OG BONDEVIK: Kjell Magne Bondevik har en klar utfordring til Thomas Sjøvolds partivenner i Høyre.
SJØVOLD OG BONDEVIK: Kjell Magne Bondevik har en klar utfordring til Thomas Sjøvolds partivenner i Høyre.

Vil «Ja-partiene» si ja til nytt stadion - anlegg?

Fotballinteressert eks-statsminister med et tydelig spørsmål til de nye styringspartiene.

Publisert

Det nye blå-blå flertallet i Nordre Follo kommune sier at de vil gjøre kommunen til en «ja-kommune». Da har jeg en viktig utfordring: Vil dere si ja til at kommunen bidrar til en sårt tiltrengt oppgradering av idretts-anlegget på Sofiemyr slik at det også kan spilles fotball der for vårt topplag i kvinnefotball?

Noe av det som har gjort Kolbotn, og dermed kommunen, kjent på nasjonalt plan er at vi har store idrettslag og et topplag for kvinnefotball. Kolbotn idrettslag (KIL) er et av Norges største, har mange idrettsgrener og driver et imponerende bredde-arbeid for gutter, jenter og voksne. Samtidig har topp-laget i kvinnefotball i mange år vært et «flaggskip» og klubben er kjent for et svært godt utviklingsarbeid der unge jenter utvikler seg til å bli toppspillere.

I fjor gjorde flere uheldige omstendigheter at topplaget rykket ned fra Toppserien. Men i år har laget, med mange nye og svært unge spillere, levert en fantastisk sesong så langt og leder serien med 8 poeng etter grunnspillet og har gjennom sluttspillet gode muligheter for opprykk til Toppserien. 

Dette er desto mer imponerende med tanke på at laget ikke har hatt en fast hjemmearena fordi Sofiemyr stadion er stengt på grunn av garderobe-forholdene. Men vi vet fra tidligere sesonger at selve banen også har vært umulig å bruke i deler av sesongen. Derfor har det i lang tid vært planer om oppgradering av anlegget rundt kunstgress-banen med klubbhus, garderober og andre fasiliteter og med nytt kunstgress. Det forelå et konkret forslag om et slikt anlegg i tilknytning til den nye tennis-hallen som nå er under oppføring. All ære til tennisklubben for hva de har fått til! Men «fotball-delen» av anlegget er «lagt på is» fordi finansieringen ikke strakk til for å dekke økte kostnader som blant annet skyldes korona-perioden. 

Dette er sørgelig, ikke bare fordi det rammer er topp kvinnelag som fortjener bedre, men det rammer også bredde-fotballen fordi et nytt anlegg vil frigjøre den gamle stadion til treningsarena for andre Kolbotn-lag, til glede for mange jenter og gutter og deres pårørende.

Kommunen har et ansvar for å løse denne situasjonen. Situasjonen i dag er uholdbar. Vil det politiske flertall i praksis vise sin ja-holdning ved å si ja til at kommunen gir nødvendige bidrag til et sårt tiltrengt anlegg på Sofiemyr? 

Kommunen, idrettslaget og fotball-gruppene bør gå i dialog om dette snarest mulig!

Powered by Labrador CMS