RETURNERER: Helseminister Ingvild Kjerkol kommer tilbake til Kolbotn i dag 8. mars. Da hun var her sist var det psykisk helse som stod på agendaen.
RETURNERER: Helseminister Ingvild Kjerkol kommer tilbake til Kolbotn i dag 8. mars. Da hun var her sist var det psykisk helse som stod på agendaen.

Kommer for å snakke kvinnehelse

Onsdag 8. mars, på den internasjonale kvinnedagen, kommer helseminister Ingvild Kjerkol til Kolbotn og Gamle Oppegård Rådhus.

Publisert Sist oppdatert

Internasjonalt kvinnenettverk i Nordre Follo Arbeiderparti inviterer til 8. marsfeiring og årets mest prominente gjeste er helseminister Ingvil Kjerkol. Dette er imidlertid et åpent, partiuavhengig og gratis møte for alle som er interesserte i kvinnehelse.

Kjerkol kommer til rådhuset for å snakke om kvinnehelse, sammen med en rekke foreninger og fagpersoner.

Interessant program

Og det er et bredt program med mye relevant innhold APs internasjonale kvinner har lagt opp til.

- Kl. 18.00 kommer helseminister Ingvild Kjerkol og snakker om kvinnehelse. Innledning, spørsmålsrunde og oppsummering.

- Pause med biteti og mingling.

- Etter pausen innleder osteopat Stine Marie Larsen om overgangsalder.

- Ulike interesseorganisasjoner for kvinnesykdommer kommer og innleder om kvinnesykdommer som er både ukjente, underdiagnostiserte og lite forska på.

- Til slutt kommer Elisabeth Dahl fra Sanitetskvinnene og snakker om arbeidet med kvinnehelsehus.

- Spørsmålsrunde og debatt.

Bredt spekter

Organisasjonene som er representert er:

Endometrioseforbundet ved styreleder Elisabeth Raasholm Larby, LKB - Landsforeningen kvinnelig bekkenleddhelse ved kommunikasjonsrådgiver og lokallagsleder i Oslo Vibeke Helander Bolstad, NLLF - Norsk lymfødem- og lipødemforbund ved medlem Eva Rogneflåten, PCOS Norge ved nestleder Ann Helen Brendehaug og styremedlem Anne Bramo og Vulvodyniforeningen ved leder Hanna Eide.

Sanitetskvinnene har eget program for å få flere Kvinnehelsehus i Norge. De er representert ved avdelingsleder for fagavdelingen Elisabeth Dahl Hansen

AUF-jenter, med Sunniva Salvesen i spissen synger og spiller.

Powered by Labrador CMS