TROR PÅ FREMTIDEN: Andreas Wilsgård og hans AEKO EIendom er i kraftig vekst. Han tror mange sitter på bolig-skatter uten å vite alt det spennende som kan gjøres med tomten eller bygningene.

Ståltro på boligmarkedet

Andreas Wilsgård i AEKO Eiendomsutvikling ser ingen mørke skyer fremover. Nå ber han folk som leker med tanken om å selge om å komme seg ut på markedet.

Publisert

Rundt i Oppegård sitter det mange med store eiendommer man kanskje ønsker å dele eller selge. Mange kan sitte på store verdier, uten en gang å ane potensialet. 

PS! I videovinduet øverst i saken kan du se Andreas Wilsgård i AEKO Eiendomsutvikling fortelle mer om hvordan du kan dele eller selge tomten din.

Slår seg opp

TROR PÅ FREMTIDEN: Andreas Wilsgård og hans AEKO EIendom er i kraftig vekst. Han tror mange sitter på bolig-skatter uten å vite alt det spennende som kan gjøres med tomten eller bygningene.

En av dem som slår seg opp i dette markedet, er AEKO EIendomsutvikling. I år kommer selskapet til å omsette for mellom 40 og 50 millioner, og neste år ligger de an til å ekspandere ytterligere, og kanskje opp mot et tresifret millionbeløp

Daglig leder Andreas Wilsgård tror mange sitter på mye gull, uten å vite det, eller hvordan de skal forvalte verdiene.

Vi treffer Wilsgård på en tomt i Granåsbakken på Kolbotn. Dette er et av prosjektene selskapet hans jobber med for tiden. Her sto en gammel enebolig som nå er revet og skal erstattes av en toppmoderne tomannsbolig.

– Her sto en gammel, laftet tømmerbygning som eieren ønsket at skulle få nytt liv og nye eiere. Vi regner med at vi starter byggingen her om kort tid, og da vil vi transformere den gamle eiendommen til å bli en topp moderne boplass sentralt på Kolbotn. Dette huset er garantert ikke det eneste som kan utvikles og selges, sier han.

PS! Artikkelen fortsetter under bildet!

FRA GRUS TIL HUS: Her i Granåsbakken sto det før et gammelt laftehus. Om litt blir dette en toppmoderne bolig, prosjektert og oppført av AEKO.

Gjør det enklere

SLIK KAN DET BLI: Dette er et eksempel på hvordan et gammelt bygg kan bli til nytt. Aeko står blant annet bak dette prosjektet i Orreveien 8 A og 8 B.

AEKOs prosjekter er bare noen av de mange tomtene som representerer store verdier for eierne, og mer å gjøre for de lokale eiendomsutviklerne.

– Selv om det ikke er noen automatikk i at man tjener seg søkkrik på å dele av eller selge tomtene sine, er det et enormt antall tomter som kan bli et nytt boligprosjekt, akkurat som tomten vi står på i dag, sier han.

Prosessen med å dele tomter eller utvikle et nytt boligprosjekt på gammel grunn, er ofte en tung og avansert prosess, med mye papirarbeid og mange regler å forholde seg til.

– Det å gjøre som vi har gjort på dette prosjektet, er ofte en svært omfattende prosess å starte på for folk. For det første har man ofte mye følelser involvert ved å kvitte seg med barndomshjemmet sitt eller huset man har sterk tilknytning til. I tillegg er det en omfattende prosess med en stor papirmølle, mange søknader og mange stopp på veien frem til ferdig prosjekt. Det er der vi kommer inn i bildet, sier han.

Tror på fremtiden

Han ber folk ta kontakt hvis de sitter med salgsplaner, for han spår en lysende fremtid på det lokale boligmarkedet. 

– Denne høsten er en svært spennende tid i det lokale boligmarkedet. I tillegg til de store byggeprosjektene, legger kommunen i disse dager siste hånd på verket for en helt ny reguleringsplan for kommunen, og det er flere og flere som sitter på tomter i kommunen eller gamle bygg som representerer store verdier, sier daglig leder Andreas Wilsgård i AEKO Eiendomsutvikling.

Slik gjør du

Har du et hus med tomt, ubebygd boligtomt eller andre eiendommer som du tror egner seg for boligutbygging, råder Wilsgård folk til å ikke nøle med å ta kontakt med en seriøs utvikler.

– Vi kommer da på en befaring for å se på de ulike mulighetene og hva man kan gjøre med eiendommen. Deretter tar vi kontakt med våre samarbeidspartnere, som arkitekter, entreprenører og meglere for å finne den beste løsningen for den enkelte eiendommen og i samsvar med selgers eventuelle ønsker. Vi tar oss av alle søknader og hele salgsprosessen. Det gjør nattesøvnen bedre, sier han. 

– Det lønner seg uansett å ta kontakt med en gang man vurderer deling eller salg, for jo tidligere vi kommer inn i prosessen, jo bedre er det, sier han.

Powered by Labrador CMS