Utbygging av Storebukta

STILLER SEG UFORSTÅENDE: Utbyggeren mener standarden på den midlertidige veien er godt innenfor det som er krav i reguleringsbestemmelsene.

– Er godt innenfor

Leder av utbyggingsprosjektet i Storebukta, Anders Winther Andersen i Solon Eiendom, sier de vil forsøke å montere ytterligere belysning fra brakkeriggen.

Publisert

Utbyggeren av Storebukta, Solon Eiendom AS, mener standarden på den midlertidige gangveien er godt innenfor det som er krav i reguleringsbestemmelsene, og påpeker at veien er uten dumper.

UTEN DUMPER: Utbyggeren mener gangveien er uten dumper og innenfor de kravene som er satt i reguleringsbestemmelsene.

Les også: – Ansvarsfraskrivelse

Både entreprenøren, AF Gruppen, og utbyggeren bekrefter at de fikk kun en henvendelse fra velforeningen og naboene til utbyggingsområdet, og det var i oktober i fjor.

– De mente at den midlertidige gangveien syd for byggeplassen var for mørk. Problemet med lys på gangveien kom frem som et ønske fra velforeningen og naboene etter at gangveien hadde vært i bruk i cirka ett år. Morten Roan, som henvendte seg til entreprenøren (AF Gruppen) om dette 14. oktober, fikk svar seks dager etter. Det ble rigget til lys rett etter dette, sier prosjektleder Anders Winther Andersen i Solon Eiendom, som er utbygger av Storebukta.

PROSJEKTLEDER: Anders Winther Andersen i Solon Eiendom.

Entreprenøren skrev følgende i sitt svar til naboene:

"Vi og byggherre har forståelse for problemstillingen dere fremsetter og ønsker å kunne bistå beboerne i området i saken. Som en service for brukerne har vi derfor besluttet å montere lyskastere på brakkeriggen på sørsiden for å imøtekomme deres ønsker. Disse vil vinkles bortover fra brakkeriggen opp mot Solbråtanveien. Vi regner med å få satt opp disse lysene i forbindelse med planlagt forlenging av brakkeriggen ila uke 43/44. Byggherre, Solon Eiendom, gjør dette som en service og forplikter seg ikke til å ivareta særskilte ønsker eller krav om lysnivå, mulig blending, mulig nedetid ved strømbrudd, feil, hærverk osv."

– Skyldes hærverk

Ifølge prosjektlederen var det i løpet av juleferien registrert hærverk på deler av belysningen slik at alle lyspærene var ødelagt.

– Dette ble utbedret så snart arbeiderne var på plass etter juleferien. Henvendelse om feil på lysene ble sendt oss via kommunens koordinator i begynnelsen av januar. Det har blitt valgt å montere de kraftige lyskasterne lavt for å unngå blending. Vi hører nå at en av naboene  ikke er fornøyd med belysningen og vil forsøke å montere ytterligere belysning fra brakkeriggen. Vi også fått klager fra naboer på sjenerende lys fra byggeplass, så omfang av midlertidig belysning blir en avveining av ulike hensyn, sier Winther Andersen i Solon Eiendom.

Powered by Labrador CMS