TROR PÅ SEIER: KIL-trener Aleksander Olsen er optimist før lørdagens kamp.
TROR PÅ SEIER: KIL-trener Aleksander Olsen er optimist før lørdagens kamp.

Storkamp på Sofiemyr Stadion

På lørdag kommer kanarifuglene fra LSK Kvinner på besøk til Sofiemyr. Vi har tatt en prat med lagenes trenere før storkampen, som har minst én ting til felles.

Publisert Sist oppdatert

Etter en dårlig start på årets Toppserie-sesong med fem strake tap, har Kolbotn vunnet to på rappen. De har gode minner fra forrige kamp, hvor de tok en sterk borteseier mot Lyn, etter mål fra Tone Bettina Pirisi.

Dette var midtbanespillerens første mål for KIL på 95 kamper, og noe trener Aleksander Olsen syntes var veldig hyggelig på flere måter.

– Vi hadde ingen mål fra midtbanen i fjor og har hatt et stort fokus på å sette midtbanespillerne våre, som for eksempel Tone, i de riktige situasjonene rundt motstanderens 16-meter, sier Olsen.

SEIER: I forrige hjemmekamp fikk publikum se dette drømmemålet av Nathalie Jørgensen.
SEIER: I forrige hjemmekamp fikk publikum se dette drømmemålet av Nathalie Jørgensen.

Han forteller også at han håper å fortsette den gode trenden etter to strake seiere. LSK Kvinner er imidlertid ingen lett motstander og treneren tror det blir viktig for Kolbotn å forsvare seg godt, og forsøke å skape et kampbilde som er jevnt og tett.

– Det blir viktig for oss å håndtere de fasene av spillet LSK er gode i. Dette har vi forberedt oss godt på denne uken og vi er klare til lørdagen, forsikrer Olsen.

Vil kjempe i toppen

På andre banehalvdel står nemlig en annen storhet i norsk kvinnefotball. Laget håpet i forkant av sesongen å kunne kjempe helt i toppen, men tap for konkurrentene Rosenborg og Sandviken, er de ute etter å redusere luken opp til andreplassen. Det vil i så fall sikre Champions League-spill neste sesong.

Nettopp dette fikk Stabæk erfare i forrige runde av Toppserien, da Lillestrøm smadret dem 4-0.

– Kolbotn er alltid godt organisert og har sluppet inn få mål de siste kampene. Men vi håper å vise at vi er et bedre lag enn Kolbotn, forteller tidligere Kolbotn-trener, nå LSK-trener, Knut Slatleim.

Lillestrøms kaptein Emilie Haavi er en av spillerne Kolbotn må se opp for. Haavi er blant de mestscorende i årets sesong, og står med imponerende syv mål på de første ni kampene. Helt siden hennes opphold i USA og Boston Breakers tok slutt i 2017, har hun vært fast inventar på laget som blant annet har tatt fire strake seriegull, før Vålerenga vant i fjor.

– Emilie har vært i klubben lenge, og er viktig for kulturen i klubben. Det at hun har kommet i scoringsform er veldig viktig for oss, fortsetter Slatleim.

En gammel kjenning

EKS-KIL: Knut Slatleim har tidligere vært både sportslig leder, spiller for a-laget og trener for KIL i Toppserien. På lørdag leder han LSK Kvinner på Sofiemyr stadion.
EKS-KIL: Knut Slatleim har tidligere vært både sportslig leder, spiller for a-laget og trener for KIL i Toppserien. På lørdag leder han LSK Kvinner på Sofiemyr stadion.

Før Knut Slatleim ble presentert som Lillestrøm-trener var han altså å se i hvitt og blått for Kolbotn IL. Han var både spiller på herrenes A-lag og trener for juniorlaget. Så fikk han muligheten som trener i Toppserien for Kolbotn.

– Jeg er veldig takknemlig for mulighetene Kolbotn har gitt meg, både på dame og herresiden. Selvfølgelig er det alltid hyggelig å komme tilbake til Sofiemyr, forteller Slatleim.

Kan Kolbotn snu trenden?

Han fortsetter med en et lite stikk til Kolbotn om at gressmatta på Sofiemyr kan variere. Dette gjør at LSK muligens må tenke litt annerledes inn mot lørdagens kamp. Sist de møttes på Sofiemyr endte det 1 – 1 etter en jevn og spennende fotballkamp, og de 10 siste møtene mellom lagene har endt med seks seiere til de gule fra Romerike og fire uavgjort. Kan Kolbotn snu trenden og fortsette seiersrekken?

Det finner du ut av hvis du tar turen til Sofiemyr stadion klokken 15.00 på lørdag.

Powered by Labrador CMS