JUBEL IGJEN: Tone Bettina Pirisi fikset 3 viktige og deilige poeng til Kolbotn. Her jubler jentene etter seier mot Arna-Bjørnar i forrige kamp.

Lokale Pirisi fikset seier

Tone Bettina Pirisi (22) har spilt i Kolbotn hele sin karriere, men aldri scoret mål i Toppserien. Det var før dagens bortekamp mot Lyn.

Publisert Sist oppdatert

Etter to minutter dukket hun opp i boksen og satte inn 1-0 til Kolbotn. Flere mål hadde ikke kampen å by på, og dermed tar Kolbotn med seg tre nye og ekstremt viktige poeng tilbake til Sofiemyr.

Matchvinner Tone Betina Pirisi har spilt i Kolbotn hele sin karriere. Ja, faktisk helt fra hun var åtte år. Toppseieren-debuten kom mot Klepp så langt tilbake som 3. september 2016, men dagens scoring var hennes aller første på øverste nivå.

LOKAL JENTE: Bilde: Tone Bettina Pirisi 15 år gammel, etter debuten på senior laget i 2014.

Det betyr at hun har ventet i 1764 dager fra debuten, til målet endelig kom.

1. omgang var en jevn affære, men Kolbotn hadde god kontroll. Lyn lå lavt og satset på kontringer, men kom ikke til noen farligheter før hvilen.

2. omgang starter også jevnt, men Lyn tilrev seg etter hvert et overtak, uten å komme til store sjanser. Unntakene var et par langskudd som den gode sisteskansen Siri Ervik i Kolbotn-målet hadde fin kontroll på.

De siste 20 minuttene ble Kolbotn veldig dype og Lyn presset på for utligningen. Heldigvis gjorde stopperparet Lena Soleng Hansen og Sara Irene Hørte en ny, solid kamp og ryddet unna det Lyn har å komme med.

Dermed endte det med 1-0 seier og tre meget deilige poeng. Kolbotn hopper med dette opp til 6. plass på tabellen, kun ett poeng bak Lyn på 5. plass.