Knusende seier for Kolbotn

Kolbotn knuste Klepp IL hjemme på Sofiemyr stadion og vant 3-0. Dermed kan jentene ta sommerferie med god samvittighet.

Publisert Sist oppdatert

I motsetning til forrige hjemmekamp med regn og tap, skinte sola på Kolbotn i dag da hjemmelaget sikret seg en knallsterk 3-0 seier på eget gress.

Forholdene for fin fotball var ypperlige i solsteken, det var til og med så varmt at det ble lagt inn drikkepauser halvveis i hver omgang.

– Det er deilig med en god avslutning før sommeren, spesielt med tanke på den røffe starten på sesongen. Men med seier i tre av de siste fire kampene, er jeg fornøyd. I tillegg har vi også holdt nullen i de kampene vi har vunnet, reflekterer Kolbotns trener Aleksander Olsen.

Kampen

Allerede 15 minutter ut i kampen, etter litt frem og tilbake i Klepps 16-meter, sang ballen nettmaskene bak Klepps keeper. I alt styret før målet kolliderte også Kolbotns nummer 10, Marit Clausen, med Klepp-keeperen, nor som gjorde at målet ble annullert. Dermed ble den første nettkjenningen kun en smakebit på hva de grønne fra Rogaland hadde i vente.

For drøye 10 minutter senere, i det 28. minutt, ble det 1-0 til Kolbotn. Tone Bettina Pirisi dro seg fri på kanten på lekkert vis, og fant midtbanekollega Tonje Pedersen med en pasning mot venstre. På akkurat rett tidspunkt slipper Pedersen ballen til venstreving Eline Hegg, som noterer sitt første mål for sesongen.

Kun 7 minutter senere satt mål nummer to for de hvite og blå. Tonje Pedersen slo inn en utoverskrudd corner fra høyre, som Sara Hørte stanget i mål.

Utover i første omgang fortsetter Kolbotn å presse Klepp, før det legges til 6 minutter overtid. Den lange overtiden skyldes skaden på Kathrine Larsen, Klepps målvakt, som også ble byttet ut etter 37 minutter. I tilleggsminuttene holder Kolbotn på å surre det til for seg selv, og slipper til flere store målsjanser, som bom på åpent mål og heading i tverrliggeren. Men alt i alt en god omgang og 2-0 til pause.

Andre omgang er mindre innholdsrik, men Kolbotn fortsetter å skape og presse Klepp. Det gjøres også flere bytter. Blant dem er Kolbotns nummer 7, Johanne Fridlund. Hun scoret mål i det 64. minutt. Kolbotns venstreback, Elma Nelhage, slo en flott tversoverpasning til målscoreren, som lobbet ballen på elegant vis over Klepps reservekeeper.

Oppsummering og banens beste

Alt i alt var den siste kampen før sommerferien en solid gjennomføring for jentene. Over hele linja er det gode prestasjoner. Forsvaret holder godt sammen og bidrar også med en nettkjenning. Dette er Sara Hørtes andre scoring for sesongen, og hun viser seg å være en ypperlig makker til Kolbotns kaptein Lena Hansen.

I dag får også midtbanen briljere, mye til takke for Emilie Østerås som rydder godt og er lagets anker. Men når alt kommer til alt trekkes Tonje Pedersen frem som banens beste, med to målgivende pasninger

– Vi kommer til å vinne kamper til høsten også, vi. Det er viktig at vi slår de rundt oss på tabellen, som i dag. Også får vi se om vi klarer å ta noen større skalper til høsten, oppsummerer og avslutter Aleksander Olsen.