HEIMDALSVEIEN: Dette krateret preget Heimdalsveien på Tårnåsen et par uker tilbake. Nå er den delvis tettet med grus.

Antall Oppegård-veier asfaltert i hele 2023: Seks

I vårt dekningsområde ble seks veier asfaltert i fjor. To ble utsatt. Tilsvarende tall i gamle Ski er langt over det dobbelte.  

Publisert Sist oppdatert

I forbindelse med vinterens avskjed, har også veinettet blitt bart igjen. Det er ikke nødvendigvis positivt med tanke på veistandarden. Oppegård Avis har fått en rekke tips om diverse hul og høl i veier rundt om kring i vårt dekningsområdet, men bildet øverst i saken tok kaka. Derfor spurte vi kommunen hva som har skjedd her og hva er asfaltplanene for 2024?

– Når det gjelder bildet, er dette en graving som vil bli satt i stand i løpet av våren. I forbindelse med høvling i vinter er det også blitt ødelagt en fartshump, den blir reparert i løpet av våren, sier Gry Larsen, virksomhetsleder for Vei og park i Nordre Follo kommune. 

Hadde ikke planene klare på denne tiden i fjor

Akershus fylkeskommune har allerede annonserte tidligere deres asfalteringsplaner for 2024 i vårt dekningsområde. I fjor skrev vi også om asfalteringsplanene i kommunen. Dette uttalte Vei og park om kommunens asfalteringsplaner i 2023: 

– Vi har ikke helt oversikt over hvilken veier som blir asfaltert i 2023, vi har noen veier som vi ikke fikk tatt i 2022 da ikke pengene strakk til. Vi starter planlegging av veier etter påske, da vi må gå over veinettet for å sjekke om det er noen skader som har kommet da vi har hatt en vinter som tærer fert på veinettet. Ca. 17. mai har vi mer oversikt på dette. 

Disse veiene ble asfaltert i 2023

Vi spurte kommunen om hvilke veier som faktisk ble asfaltert i fjor. Med Oppegård-øyne er det ikke så mye å rope hurra for. Av totalt 21 veier som fikk ny asfalt i fjor finner vi kun seks veier i gamle Oppegård. 

Bare i Kråkstad utenfor Ski, var det fem veier som ble asfaltert og i gamle Ski kommune var det totalt 15 veier som fikk ny asfalt på det kommunale veinettet. 

Dette er oversikten vi får fra Vei og park: 

Røysveien, Skotbu

Bjastadveien, Kråkstad

Trånåsveien, Kråkstad

Eikelisvingen, Ski

Skoglia, Langhus

Bru saga v bro, Siggerud

Stjerneveien, Siggerud

Skråveien, Ski

Mellomåsveien, Trollåsen

Rosenholmveien, Trollåsen

Bekkeliveien gang og sykkelvei, Sofiemyr

Svartskog, Svartskog

Skoglia trompet, Langhus

Borgenveien, Kolbotn

Bergerveien, Kråkstad

Vientjernveien, Kråkstad

Mørkveien, Skotbu

Skiveien ved Solbråtan gang og sykkelvei, Solbråtan

Hesteskoen/Prestegårdsalleen gang sykkelvei, Kråkstad

Dynamittveien gang og sykkelvei, Ski

VIRKSOMHETSLEDER: Gry Larsen er virksomhetsleder i Vei og park i Norde Follo kommune.

Bøleråsen gang sykkelvei, Bøleråsen

To veier ble ikke prioritert

I forbindelse med vårrengjøringen i 2023 kartla kommunen hvilke veier som skulle asfalteres før vinteren. Det var to veier som ble utsatt. To veier i gamle Oppegård kommune.

– Det er to veier som ikke ble asfaltert i 2023, og som nå videreføres og asfalteres i 2024. Dette er Th. Kittelsens vei og Svartskog brygge, sier Larsen til Oppegård Avis. 

Larsen forteller at det også var to veier som skulle asfalteres i 2022 som ikke ble prioritert da. Disse ble tatt i 2023.

– Ja, veiene som ikke ble asfaltert i 2022 ble asfaltert i 2023, bekrefter Larsen.

Kartlegger asfalteringsplanene under vårrengjøringen

Da vi spør Larsen som hva som er planene for 2024 får vi det samme svaret som vi fikk i fjor. Kommunen bruker vårrengjøringen til å kartlegge slitasjen på veinettet. 

– Nei, vi går gjennom veiene i forbindelse med vårrengjøringen. Da ser vi over skader etter vinteren, og lager en plan på hvilke veier vi bør asfaltere og vurderer disse mot budsjettet, sier Larsen til Oppegård Avis. 

Powered by Labrador CMS