GIGANTISK: Opplevelsesbadet The Well på Sofiemyr er nord-Europas største i sitt slag.

Legionella-funn på The Well

Opplevelsesbadet er friskmeldt etter beskjedent funn i sommer.

Publisert

Tidligere i sommer ble det avdekket et beskjedent funn av legionella i et boblebad inne på opplevelsesbadet The Well på Sofiemyr.

Det var under en test fra TV-programmet "TV2 Hjelper Deg" at funnet ble gjort, og undersøkelser viste sraskt at årsaken var en feilmontering der vann ble stående stille i et rør.

Dette er ikke uvanlig, og kan skje såvel i dusjen hjemme hos deg som på andre steder der vann transporteres i rør.I fjor var det blant annet flere tilfeller av legionellafunn i svømmehallen på Sofiemyr.

INNENDØRS: Her ser du innenfra The Well, i Wellness-avdelingen..

Les også: Slik kan megahotellet ved The Well bli

Legionella er en gruppe gram-negative bakterier, som kan forårsake legionærsyken, men ingen har blitt syke som følger av dette, ifølge en e-post som er sendt ut fra The Well. 

Friskmeldt

Nå er badet friskmeldt, opplyser The Well, som raskt handlet da funnet ble registrert.

– Da vi ble gjort oppmerksom på funnet, stengte vi umiddelbart ned den delen av anlegget og våre undersøkelser viste raskt at dette skyldtes en feilmontering der vann ble stående stille i et rør. Denne feilen er utbedret, hele anlegget er igjen åpent og The Well er nå friskmeldt, opplyser opplevelsesbadet i en e-post som er sendt ut i ettermiddag.

Les også: Ett år og Well-fungerende

– Vi i er først og fremst takknemlige ovenfor TV 2 for å ha gjort oss oppmerksom på feilen. Som et resultat har vi innført et enda strengere renholdsregime og hyppigere vanntesting. Våre gjester kan være helt trygge på at det er rent og trygt hos oss, heter det i e-posten.

Oppegård Avis og oavis.no har forsøkt å komme i kontakt med daglig leder Espen Braaten i The Well, men har så langt ikke lykkes i dette.

Powered by Labrador CMS