FAR OG DATTER: Jorunn Egeland og faren Tom Egeland har samarbeidet om bokprosjektet som nå har blitt aktivtetsheftet "Er vi fremme snart?"

Bok-suksess startet på Oppegård

Det startet med at hun laget et eget aktivitetshefte før bilferien til Sverige. Nå har Jorunn Egelands idé blitt bok.

Publisert

Førsteopplaget på 11000 aktivitetshefter blåste raskt bort, og forlaget måtte bestille ekspresslevering for å møte etterspørselen til ferien. 

– Jeg trodde ikke helt på det da jeg fikk vite om det, men det er selvsagt veldig gøy, sier Jorunn Egeland (36) fra Oppegård. 

Alternativ til nettbrett

NY BOK: "Er vi fremme snart?" kan være et veldig godt alternativ til skjerm på ferieturen.

Hun bor til daglig ikke langt fra golfbanen på Østre Greverud. For et par år siden skulle familien med små barn på bilferie til Astrid Lindgrens verden i Småland. 

Av erfaring visste hun at iPad og nettbrett fort skaper bilsyke hos barna. Derfor gikk hun selv i gang og lagde sitt eget aktivitetshefte før turen.

– Dette falt veldig godt i smak på bilturen, men det skal sies at det var laget ganske skreddersydd for mine egne barn, poengterer hun. 

Mange ideer

Hjemme fra ferien begynte derimot både naboer og bekjente å interessere seg for Jorunns hjemmesnekrede aktivitetshefte. Dette førte til at hun sendte det rundt. Samtidig kom ideen om å gjøre dette til et bokprosjekt. Hennes mor Åse (61) hadde vært med på turen, og var klar til å bidra. Det samme var Jorunns far Tom Egeland (60), en av landets mest berømte spenningsforfattere. 

– Han ville gjerne bidra, og hadde mange ideer til hvordan aktivtetsboken kunne bli, forteller Jorunn.

PS! Saken fortsetter under bildet!

REISEGLADE: Familien Egeland er reiseglade. Foran står Jorunn sammen med døtrene Olea (11 mnd), Eirill (9) og Una (7). Bak står Jorunns foreldre Åse og Tom Egeland.

REISEGLADE: Familien Egeland er reiseglade. Foran står Jorunn sammen med døtrene Olea (11 mnd), Eirill (9) og Una (7). Bak står Jorunns foreldre Åse og Tom Egeland.
Foto: Privat

Forlegger Arve Juritzen ga tommel opp da han fikk prosjektet presentert, og nå like før fellesferien kom aktivitetsboken "Er vi fremme snart?" ut i bokhandler over hele landet. 

– Det har vært et lite eventyr så langt. Mange av ideene fra det første heftet er med i boken, men de mest "egelandske" oppgavene er fjernet, sier Jorunn og smiler. 

Også for voksne

I prosessen med å ferdigstille prosjektet var Jorunn og familien også opptatt av at aktivitetsheftet også skulle romme oppgaver for de voksne. 

– På lange bilturer må det selvsagt være noen oppgaver for de store også, sier hun. 

PÅ RADIO: Hele familien samlet i studio til programlederne Øystein Bache og Rune Gokstad i "Reiseradioen".

Jorunn, pappa Tom og resten av familien har promotert boken i en rekke store nasjonale medier, og de har besøkt både "God morgen, Norge" og "Reiseradioen"for å snakke om prosjektet. 

PS! Saken fortsetter under bildet!


Trebarnsmoren har måttet dele ut noen bøker til barn på Greverud, som har lånt ut navnene sine til alt fra adjektivhistorier til krimgåter. 

– Det er nok noen barn i nærområdet som vil kjenne seg igjen når de leser gjennom aktivitetsheftet, sier Jorunn Egeland. 

Powered by Labrador CMS