Bassengkapasitet i Nordre Follo

UNGE KONKURRANSESVØMMERNE: Noah Årnes (11) fra Myrvolltoppen, Ellinor Paulsrud Kvisla (11) fra Langhus og Nicolai Stabell Finnevolden (11) fra Oppegård.
UNGE KONKURRANSESVØMMERNE: Noah Årnes (11) fra Myrvolltoppen, Ellinor Paulsrud Kvisla (11) fra Langhus og Nicolai Stabell Finnevolden (11) fra Oppegård.

– Slitsomt med dårlige treningstider

Elleveåringene Noah Årnes, Ellinor Paulsrud Kvisla og Nicolai Stabell Finnevolden synes det er kjempegøy å drive med konkurransesvømming, men på grunn av manglende bassengkapasitet i kommunen byr treningen på flere utfordringer. – Det blir enda verre hvis Langhus-prosjektet blir redusert, frykter lederen av Kolbotn IL Svømmegruppe, Pål Bjørnstad.

Publisert

Ellinor Paulsrud Kvisla (11) er konkurransesvømmer ved Kolbotn IL Svømmegruppe. Til tross for at elleveåringen bor på Langhus, er hun på Sofiemyr for å trene seks ganger i uken.

– Jeg begynte på svømmekurs her da jeg var syv år gammel og ville bare fortsette på Sofiemyr siden den gang. Jeg stortrives her og har mange venner, og vil derfor ikke bytte til noen andre klubber. Nå driver jeg med konkurransesvømming og trener på Sofiemyr seks ganger i uken: To ganger om dagen på onsdager og én gang om dagen de andre fem dagene, sier hun.

Hun sier den første treningen på onsdager starter klokken 06:00 om morgenen, som betyr at hun må stå opp klokken 05:00 for å kunne rekke den. Etter treningen som slutter klokken 07:45, må hun skynde seg for å rekke skolen.

– Det vanskeligste for meg er allikevel treningen på kvelden som starter klokken 20:00, som betyr at jeg kommer hjem klokken 22:00. Det er veldig slitsomt å ha trening så sent på kvelden, men jeg vil ikke slutte med denne idretten på grunn av det fordi jeg er veldig glad i svømming. Det er en fantastisk idrett hvor man bruker hele kroppen, sier Paulsrud Kvisla.

– Slitsomt med dårlige treningstider

Kompisene Noah Årnes (11) fra Myrvolltoppen og Nicolai Stabell Finnevolden (11) fra Oppegård synes også det er slitsomt å trene så sent på kvelden og så tidlig om morgenen.

– Man blir ofte sliten og trøtt etter treningen. Vi synes det er kjempegøy å drive med konkurransesvømming, men det er vanskelig å drive med denne idretten på grunn av de dårlige treningstidene vi har. Det hadde vært mye bedre for oss å ha trening på ettermiddagene. Noen ganger må vi droppe en morgentrening per uke fordi det blir for slitsomt, sier elleveåringene.

– Har ikke vannkapasitet til dette

Lederen av Kolbotn IL Svømmegruppe, Pål Bjørnstad (47) fra Sofiemyr, frykter situasjonen for idretten blir enda verre hvis Langhus-prosjektet blir redusert.

Han sier svømmegruppen har cirka 700 svømmere i alderen fra 0 til 17 år, inkludert svømmeskoleelevene. Rundt 100 av disse er konkurransesvømmere i alderen fra 10 til 17 år hvorav ti svømmere oppfyller NM-krav.

– Vi har rundt 20 konkurransesvømmere i alderen fra ti til tolv år, og det er langt fra det optimale å ha treningstider for så unge barn så tidlig om morgenen og så sent på kvelden. Det beste hadde vært å tilby dem treningstiden på ettermiddagene, men vi har dessverre ikke vannkapasitet til dette, sier Bjørnstad.

Roper varsko

Oppegård Avis har skrevet at ledelsen ved Kolbotn IL Svømmegruppe er bekymret for rådmannens innstilling til formannskapet i Ski om å halvere  bassenglengden på den nye svømmehallen på Langhus til 25 meter.

Vi skjønner at kommunen ikke kan trylle penger og at politikerne må forholde seg til de vedtatte kostnadsrammene, men reduksjonen av svømmehallprosjektet på Langhus fra et nasjonalt anlegg til et folkebad betyr en en katastrofe for idretten i Oppegård og Ski, sier Bjørnstad.

Han understreker at idretten har forståelse for rådmannens bekymring for økonomien, men håper inderlig på at politikerne klarer å omprioritere ting og realisere prosjektet på Langhus slik det var tidligere planlagt, med et 50-meters basseng.

Les også: – Det vil være en katastrofe for idretten