Beredskapssenter

HOLDER AVSTAND: Det var strenge koronatiltak da forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim og statsminister Erna Solberg besøkte anlegget forrige uke.

Fikk besøk av statsministeren

Statsminister Erna Solberg og forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim har besøkt beredskapssenteret på Taraldrud.

Publisert

Politiets nasjonale beredskapssenter (PNB), som bygges nå på Taraldrud, skal etter planen være fullt operativt innen 15. desember 2020. PNB skal samle beredskapstroppen, bombegruppen, krise- og gisselforhandlerne og politiets helikoptertjeneste på ett sted. 

Forrige uke besøkte statsminister Erna Solberg og forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim beredskapssenteret.

Solberg og Asheim kom til Taraldrud for å snakke med to av fagarbeiderne i Skanska. Sistnevnte er hovedentreprenøren i prosjektet. Fagarbeiderne Simen Gabrielsen og Christopher Hjoberg, som deltar i bransjeprogrammet «Den digitale fagarbeider», fortalte ivrig om videreutdanning for fagarbeidere i byggenæringen. 

Les også: Slik blir beredskapssenteret

FERDIGSTILLING OG TESTING: Produksjon og fremdrift av prosjektet går fortsatt bra, ifølge totalentreprenøren Skanska. Sistnevnte jobber nå med ferdigstilling og testing innvendig, mens utendørs jobbes det med asfalteringsarbeidene.

Operativt innen utgangen av året

Ifølge entreprenøren er det ikke registrert noen smittede med koronavirus på prosjektet, og de strenge smitteverntiltakene de har innført opprettholdes.

Dette bekreftes også av prosjektsjefen for PNB, Paul Torgersen.

– Prosjektet er i rute. Koronasituasjonen har gitt oss en noe strammere tidsplan, men det ser ut til at vi skal klare å oppnå milepælene som er satt til høsten, sier Torgersen.

Anlegget er nå i all hovedsak ferdigstilt og vil etter planen være operativt innen utgangen av året, ifølge ham.

– Det foregår nå testing, feilretting og idriftssettelse av systemer. Byggeaktiviteten man ser på den andre siden av E6 dreier seg om ferdigstillelse av utrykningsveien nord for PNB, sier Torgersen.

UTTRYKNINGSVEI: Utenfor anlegget til PNB kan du se den nyetablerte uttrykningsveien som krysser E6 og går forbi Taraldrud kontrollstasjon.

 

Les også: – Partene har inngått forlik om tomten til beredskapssenteret

Powered by Labrador CMS