KOLLEGER: Med korrekt avstand er kunsterkollegene Stine Vogt og Gerard Waegeneire klare for åpningen av årets høstutstilling i Kolben førstkommende lørdag.
KOLLEGER: Med korrekt avstand er kunsterkollegene Stine Vogt og Gerard Waegeneire klare for åpningen av årets høstutstilling i Kolben førstkommende lørdag.

– Fortsatt skummelt å ha en ny utstilling

På 70-tallet var Stine Vogt og Gerard Waegeneire klassekamerater. Nå møtes de igjen Lørdag åpner årets høstutstilling i Kolben.

Publisert Sist oppdatert

På årets utstilling vises kunstverk av Gerard Waegeneire og Stine Vogt. Utstillingen i Kolben galleri, like ved biblioteket, er åpent i bibliotekets åpningstid fra 5. til 22. september. Utstillingen omfatter bilder i olje, akryl og akvarell samt halskjeder inspirert av stammekunst i stillehavsområdet.

Waegeneire viser akvareller i små formater og større oljemalerier.

– Jeg er interessert i uttrykket til de innfødte i stillehavsområdet, såkalt tribal kunst. Dette preger mange av bildene mine, sier Waegeneire, opprinnelig fra Frankrike, men har bodd i Norge siden 1969. Til daglig bor han på Grünerløkka i Oslo.

Åpner lørdag

Lørdag åpnes utstillingen han har sammen med vår lokale kunstner Stine Vogt fra Kolbotn.

– Jeg har ti bilder, fortrinnsvis olje denne gangen. Jeg har gått litt bort fra dansende figurer til å konsentrere meg om ting som beveger seg under vann. Jeg liker å ha et tema å holde seg.

PS! Saken fortsetter under bildet!

ATELIER HJEMME: Stine Vogt har sitt atelier hjemme i Ormerudveien på Kolbotn.
ATELIER HJEMME: Stine Vogt har sitt atelier hjemme i Ormerudveien på Kolbotn.

– Er du mye under vann selv også?

– Nei, ikke så mye som jeg gjerne vil. Jeg er nok litt pysete når det kommer til dykking, men vann er gøy. Bevegelser frigjort fra tyngdekraft er veldig spennende å jobbe med, sier Stine Vogt.

Klassekamerater

Oppegård Avis møter de to kunstnerne i galleriet like ved biblioteket. Foreløpig er veggene tomme, men på lørdagens åpning skal alt stå klart til årets høstutstilling.Stine Vogt og Gerard Waegeneire har en fortid som klassekamerater. For mange år siden gikk de sammen på Statens håndverks- og kunstindustriskole, det som i dag heter Kunsthøgskolen.

– Det begynner å bli veldig lenge siden. Jeg tror vi snakker slutten av 70-tallet. Kontakten har vært heller sporadisk, men nå er det veldig spennende å ha utstilling sammen, sier Gerard.

I tillegg til kunsthøgskolen er Stine Vogt utdannet psykolog, og hun har en tverrfaglig doktorgrad i billedkunst og kognitiv nevropsykologi fra Psykologisk institutt ved Universitetet i Oslo.

Spent før åpningen

Gerard er som sagt franskmann med bakgrunn fra Paris.

– Det var en dame som fikk meg til Norge. Det er lenge siden nå. Norge og Oslo var så deilig for en fra Paris. Her var så rolig.

Oppegård kunstforenings høstutstilling arrangeres i tråd med regler for smittevern. Det blir en enkel åpning lørdag 5. september kl. 12, med kun påmeldte tilstede. Styreleder Lars Kleivan oppfordrer publikum til å holde minst en meters avstand til andre, samt vente dersom det er mange i lokalet.

– Vanligvis er det smekkfullt her på åpningen. Slik blir det ikke i år, men vi håper så mange som mulig besøker utstillingen. Vi skal gjøre alt for å opprettholde smittevernet, sier Stine Vogt.

Både Stine og Gerard har mange år bak seg som kunstnere. Likevel er det litt skummelt å ha en ny utstilling.

– Det er litt rart. Spennende og morsomt. Min erfaring er at bildene får et litt annet uttrykk når de kommer på veggen i galleriet. Det gir en ekstra tilfredsstillelse, sier Gerard Waegeneire.

Powered by Labrador CMS