SLIK KAN DET SE UT: Her kan du se Skiveien og Skrenten (sett fra nordvest) med terrasserte atriumhus fordelt på fire nybygg. Nederst til høyre kan du se Kolbotnveien med Kullebund gård og Stabburet.

Store boligplaner på Skrenten

Sjekk planene for Kolbotns østside. Flere boliger er planlagt, og noen bygg er tenkt revet.

Publisert

Det er ikke bare rundt Sentrumsbygget det er store boligplaner på Kolbotn for tiden. Også Skrenten foreslås utviklet, og her planlegges det terrasserte atriumhus for barnefamilier.

– Utforming av tomtens skrånende terreng med terrasserte atriumhus gir store private uterom med gode utsikts- og solforhold. Her kan det tilrettelegges for større og mindre boliger som også kan gå over to etasjer, sier arkitekt Mari Nysveen Hellum i LPO arkitekter.

PS! Saken fortsetter under bildet!

 

REFERANSEPROSJEKT FOR SKRENTEN: Siedlung Halen i Sveits.

– Lavt prisnivå

Hun påpeker at ved å skjerme boligens utearealer mot støy fra Skiveien, og tilrettelegge med aktivitetssoner for lek og opphold rettet mot barn og ungdom, vil de gjøre konseptet mer attraktivt for barnefamilier enn for eldre.

– Prisnivået her vil være lavere enn i det nye Sentrumsbygget, sier Knut Halvor Hansen i Bykon.

Les også: Se hvordan det kan bli på Kolbotn!

De fire nybyggene foreslås i ulik høyde, men med større høyde enn i kommunens fors- lag til områdereguleringen. Det foreslås høyden på opptil syv etasjer til boliger og to etasjer til næring, der den ene er under bakken, samt et p-hus under bakken for 220 plasser.

PS! Saken fortsetter under bildene!

NYTT BOLIGOMRÅDE: Ifølge konseptprosjektet er det store utviklingsplaner for Skrenten. Slik ser det ut i området i dag.

 

SLIK KAN DET SE UT: Her kan du se Skiveien og Skrenten (sett fra nordvest) med terrasserte atriumhus fordelt på fire nybygg. Nederst til høyre kan du se Kolbotnveien med Kullebund gård og Stabburet.

Større dagligvarebutikk

REFERANSEPROSJEKT FOR SKRENTEN: The Mountain i København.

Konseptet handler også om etablering av 5.500 kvadratmeter næring langs Skiveien, hvorav den største andelen foreslås samlet i den nordligste delen, vis-a-vis Kullebund gård. Minst 2000 kvadratmeter av næringen foreslås samlet i underetasjen til det nordligste nybygget, i form av en større dagligvarebutikk som Meny.

På gateplanet, det vil si i nybyggets første etasje, foreslås etablering av større butikker som Jernia og Jysk, samt butikker innen helse, sport og fritid, med adkomst fra fasade mot Skiveien.

– Handelstilbudet i Skiveien vil supplere handelen i sentrumsområdet, forsterke aktiviteten i byrommet og sammenhengen til Kolbotn sent- rum, sier Nysveen Hellum i LPO arkitekter.

Det foreslås også en forbindelse med trapp/sti og skråheis/sykkelheis fra Skiveien og oppover Skrenten.

– Denne forbindelsen vil gi en viktig kobling mellom Kolbotn sentrum og bebyggelsen i øst, sier Nysveen Hellum.

Powered by Labrador CMS