PÅ TOPPEN: Kolbotns Sebastian Aak på toppen av prispallen etter å ha sikret et nytt senior-NM.

Sebastian Aak Norgesmester i bryting

Tok NM-tittelen i mesterskapets største vektklasse

Publisert

Fredrikstad Bryteklubb – Atlas arrangerte i helgen senior-NM i bryting og arrangementet som var en del av markeringen av klubbens 75-årsjubileum, ble prikkfritt og effektivt gjennomført. For Kolbotn IL ble det en ny triumf for Sebastian Aak som tok NM-tittelen i mesterskapets største vektklasse 77 kg, etter meget solid bryting.

Aldri truet

I første kamp møtte Sebastian Aak fjorårets Norgesmester i 72 kg, Gilani Dzortov fra Vadsø Atletklubb. Sebastian brøyt tålmodig og klokt og var aldri truet. Etter å ha stoppet et kunstmare-forsøk fra Gilani i andre periode fikk Sebastian koblet hode i klemme, rullet motstanderen og la han på fall etter poengstillingen 6-1.

I andre kampen møtte Aak den gode Skedsmo-bryteren Kasper Øverby. Igjen brøyt Sebastian solid og taktisk meget godt, og han plukket poeng gjennom hele kampen. Kampen gikk til full tid, men Sebastian kontrollerte inn en 5-1 seier og var dermed klar for finalen.

FJORÅRETS MESTER: Sebastian Aak og Gilani Dzorrtov

Solid finaleseier

I finalen møtte Sebastian William Svalestad fra Tønsberg-Kameratene, en bryter han ikke har møtt siden junior-klassen. Finalen startet med at bryterne gikk og følte seg frem. Etter et snaut minutt fikk William tredd opp Sebastians armer og forsøkte å slå krysstak. Aak koblet imidlertid lynkjapt rundt armene til William, fikk slått et flott Lindén-kast fra stående og fikk William i fallpress. William kom seg ut av fallpresset, men Sebastian hadde kontroll på armen til William, slik at han var sjanseløs til å forsvare seg mot rullene. Dermed var finalen over med 8-0 i poeng og teknisk fallseier til Kolbotn-bryteren.

FINALEN: Sebastian Aak har fått William Svalestad i solid press og avgjør finalekampen med teknisk fallseier.

Kongepokalkampen

Med gull i mesterskapets største vektklasse hadde Sebastian Aak meldt seg på i kampen om årets Kongepokal. Den andre kandidaten var Felix Baldauf fra Braatt IL som også hadde gjennomført et solid mesterskap, og han ble tildelt årets Kongepokal. Damenes Kongepokal gikk oppskriftsmessig til arrangørklubbens egen Grace Bullen.

Dalsbotten-duoen

I tillegg til Sebastian Aak stilte evigunge Martin Dalsbotten og sønnen Marius Dalsbotten i 82 kg klassen. Dalsbotten-bryterne hadde trukket i forskjellige puljer og slapp å bryte mot hverandre, men det er ikke ofte man ser far og sønn bryte samtidig ved siden av hverandre på NM-mattene. Dette ble avgjort lagt merke til. Denne gangen viste Martin at den eldste fremdeles er eldst, og han endte på en solid 4 plass. Marius fikk en tøff trekning og endte på 6. plass.

Hovedtrener Eduard Aplevich og assistent-trener for anledningen, Hermund Ophaug, var godt fornøyd med innsatsen til Kolbotn-bryterne denne helgen.

Nå ser Kolbotn-bryterne fram til nye mesterskapskamper. I mars er det klart for NM for ungdom, junior i Narvik og G/J 15 i Kristiansand. Der avholdes også Landsstevne for G/J 12, og Kolbotn stiller med sterke tropper.

Powered by Labrador CMS