SYNLIG TRIO: Vegard Stokkedal fra Klubben på Vassbonn, Christian Lund og ordfører Cecilie Dahl-Jørgensen Pind var på plass ved Kolbotn stasjon.

Synlig refleksaksjon

I morgentimene torsdag har flere «refleksaktivister» markert seg i lokalmiljøet.

Publisert

På Kolbotn stasjon ble det delt ut både «en haug» reflekser i regi Nordre Follo kommune og NAF og «massevis» fra trafikkskolen Think. 

Mens det var første gang ordfører Pind deltok i en refleksaksjon, har Think hatt en treårig tradisjon på denne dagen. I år som i fjor, og året før der igjen, stod de parat med boller, kaffe og refleks. Ikke akkurat en upopulær aktivitet for morgenstressede togpendlere.

GRATIS BOLLER: Det var ikke akkurat upopulært å få seg en kaffe og en bolle i neven, på vei til jobb.

Flinke aksjonister

Men er gjengen flinke, utenom denne merkedagen?

– Jeg er veldig flink, for jeg har hund, og da er jeg masse ute og går tur, bedyrer den ferske ordføreren.

Christian Lund var ingen debutant på refleksaksjon-området.

– Vi har holdt på med refleksaksjoner i ti år, men det trengs en påminnelse med jevne mellomrom. Jeg er brukbart flink selv og har nesten alltid en refleks i lommen og alltid i bilen, sa Lund.

Kommunens representanter delte ut reflekser i hopetall, og årets refleks var for øvrig signert ingen ringere enn Maud Behn.

ROYAL REFLEKS: Oppegård Avis var blant de heldige som sikret seg en refleks signert Maud Behn.

Gikk tomme for boller

Også hos Think trafikkskole var det strålende stemning i morgenkulden.

– Nå er det hvert øyeblikk tomt hos oss, så det har gått unna. Vi har ikke helt tall på hvor mange det har gått av reflekser, men det har i hvert fall gått rundt 200 boller, smilte Eli Petterson.

Også andre steder i kommunen har det vært refleksaksjoner torsdag morgen, så nå er det bare å krysse fingrene for at alle holder seg synlig i tiden fremover.

SYNLIG: Anne Solhaug fra Frivilligsentralen er godt synlig i lokalsamfunnet også til vanlig, men var ekstra lett å få øye på i morgentimene torsdag.
Powered by Labrador CMS