VIL ORDNE OPP: Høyres ordførerkandidat lover å legge press på Bane NOR i saken om Kolbotn stasjon.
VIL ORDNE OPP: Høyres ordførerkandidat lover å legge press på Bane NOR i saken om Kolbotn stasjon.

Fra listefyll til mulig ordfører

Alenemor, advokat, hundemamma og ordførerkandidat for Høyre. Der har du Cecilie Dahl-Jørgensen Pind i et nøtteskall.

Publisert Sist oppdatert

Kanskje har du allerede møtt henne på stand rundt i kommunen, i retten som advokat, i FAU som foreldrerepresentant, eller rett og slett i skauen. Høyres Cecilie Pind er en dame med mange baller i luften, og til neste år får hun kanskje enda én.

Vi bestemte oss for å bli kjent med kvinnen som kan bli kommunens nye ordfører.

Skulle være listefyll

Pinds politiske læringskurve har vært bratt. Før 2015-valget ble hun spurt om å stille som listefyll, fordi partiet trengte flere kvinner. Etter litt om og men, ble hun flyttet opp fra 17. plass til 10.plass, før hun til slutt endte på 6. plass, med fast plass i kommunestyret. Fire år senere var hun selvskreven. Da også som gruppeleder for partiet i en splitter ny kommune.

– Det var litt sånn «oi, dette var ikke helt etter planen, jeg skulle jo være listefyll», sier Cecilie Pind.

Å gå inn i lokalpolitikken var likevel en naturlig vei for en som alltid har vært engasjert, tidvis i FAU, Unge Høyre og Europeisk Ungdom.

Ilden full av jern

Som om det ikke er krevende nok å ha politiske verv, jobber også Pind fulltid som advokat. Hun har i mange år jobbet med fast eiendom, men har i det siste skiftet fagområde. Nå er det familie- og arverett som er hverdagen.

ADVOKAT: Til daglig jobber Pind som advokat med familie- og arverett som sitt felt.
ADVOKAT: Til daglig jobber Pind som advokat med familie- og arverett som sitt felt.

Det er minst like krevende, bare på en annen måte.

– Man føler vel at man hjelper noen i en vanskelig livssituasjon, på en litt annen måte. Det er på en eller annen måte tilfredsstillende. Så er det fælt å se hvor mange som har det kjipt, så det er noen saker som du tar med deg, sier hun.

Ordføreregenskaper

13. juni ble Pind nominert som Høyres ordførerkandidat, og fra neste høst kan det være hun som har taktpinnen i kommunen. I så fall vil hun ta eierskap til hele kommunen, med mål om å utvikle Nordre Follo enda mer.

– Jeg er opptatt av at jeg skal ha det bra der jeg bor, og at alle rundt meg skal ha det bra der de bor, sier Ski-kvinnen.

Pind er også en multitasker med lang fartstid og mener at denne evnen vil komme godt med dersom hun blir ordfører.

– Jeg har i mange år manøvrert å være alenemor for tre barn, advokat med mye reising, i tillegg til politikken, sier hun.

Ser fremover

Cecilie Pind er også krystallklar på at man som politiker ikke må fyre oppunder debatten om kommunesammenslåingen, men heller se fremover.

– Det er enkelte i det politiske miljøet som bare er opptatt av den gamle kommunen man kom fra selv, men det blir feil for meg. Jeg vil ikke bygge oppunder den debatten, eller være med på den, rett og slett, for premissene er feil. Vi har ikke to kommuner, vi har én kommune, og det er det vi må ta utgangspunkt i nå, mener hun.

Pind mener en av sine, og sitt partis, store styrker er at de ser på hele kommunen og ikke bare er opptatt av det stedet man selv kommer fra.

– Vi kan ikke bare se på Trollåsen eller Skotbu eller Svartskog, vi må se på hele kommunen vår. Den evnen har jeg, selv om jeg bor i Ski. Jeg synes ikke det at jeg bor i Ski, eller at en annen bor i Ormerudveien eller på Tårnåsen, skal være avgjørende for hva man mener om kommuneutvikling. Spesielt ikke som ordførerkandidat. Hvis man bare har et tettstedperspektiv og bare ser på sin egen lille private sfære, ja, da er man ikke en ordfører for alle, mener hun.

Felles interesser

Hun er med andre ord opptatt av å ikke skape splid mellom Ski og Oppegård, og sier at hun ikke spør folk hvor i kommunen de bor, men hva de er opptatt av. Pind opplever nemlig at oppegårdinger og folk i Ski engasjerer seg i mye av det samme, som for eksempel i nedleggelse av sykehjemsplasser. Ellers har hun selvsagt registrert at folk i nord har et sterkt engasjement for saker som Kolbotnvannet, Sofiemyr skole og Sofiemyrhallen, samt sammenslåing av avlastningstilbudet i kommunen.

Hun har også registrert også at noen i gamle Oppegård synes kommunen favoriserer Ski, selv om hun nødvendigvis ikke er helt enig.

– Jeg har oppfattet at det er folk i Oppegård som synes det er en skjevfordeling mellom Ski og Kolbotn. Det er det viktig å unngå at får næring. Det er vedtatt at Kolbotn og Ski skal være tvillingbyer, sier hun.

ÉN KOMMUNE: Pind har som mål å samle kommunen og at vi slutter å «motarbeide» hverandre.
ÉN KOMMUNE: Pind har som mål å samle kommunen og at vi slutter å «motarbeide» hverandre.

– Sterkere sammen

Som lokalpolitiker synes hun det er spennende å være med på starten av en ny kommune, og hvis hun blir ordfører, blir derfor noe av det viktigste å forene kommunen.

– En av de viktigste tingene er å samle kommunen, få både innbyggere og kommunen utad til å fremstå som én kommune, ikke syd og nord, det må vi gå bort fra, sier Cecilie Pind.

Ordførerkandidaten håper at folk i Ski og Oppegård slutte «å motarbeide» hverandre, og heller fokusere på å skape en god felles fremtid.

– Vi er én kommune. La oss heller jobbe for å få dette til å bli en dødsbra kommune, og ikke sitte i hver vår, kall det by, og jobbe mot hverandre, det tror jeg ikke det kommer noe bra ut av. Jeg tror vi blir mye sterkere sammen, og det er en del kommunale oppgaver som løses bedre når vi er sammen. Vi står veldig mye sterkere utad med å være flere, sier hun.

Fanesaker

Foruten å ville samle kommunen, er Pind klar på at hun vil prioritere skole, miljø og sykehjemsplasser. Hun er opptatt av at ikke alle barn passer inn i «A4-boksen» og at man må tilrettelegge mer for en mer individbasert skole. Hun mener det både må gjøres tiltak i den offentlige skolen, samt åpnes for private alternativer, som kan ivareta de barna som ikke passer inn i «boksen».

– Jeg sier ikke at alt dette skal gjøres privat. Mye av det kan gjøres i skolen, men da må det tilpasses, og det må gjøres tiltak som er utenfor boksen, i mye større grad enn vi gjør i dag, sier Pind.

Ordførerkandidaten sier det er viktig med gode skoler, men også gode skolebygg. Som medlem i Høyre tar hun selvkritikk på at rehabiliteringen av flere skolebygg i kommunen skulle startet mye tidligere. Et annen ting hun er opptatt av, er miljø, og hun har, som hun selv uttrykker det, ingen «rivningsiver».

– Det er viktig at vi vedlikeholder, men vi trenger ikke alltid å bygge nytt, sier hun.

Eldreomsorg

En annen ting hun vil kjempe for, er eldreomsorgen. Hun er forferdet over at det legges ned sykehjemsplasser, samtidig som landet har en stadig aldrende befolkning. Pind er ingen stor tilhenger av reversering, men sier at hvis det er en ting hun vil reversere, så er det nedleggelsen av sykehjemsplasser i kommunen.

– Det vi gjør i kommunen vår, er å legge ned sykehjemsplasser. Det er en logisk brist der. Vi blir flere eldre, som på sikt vil ha behov for pleie, og så legger vi ned sykehjemsplasser, sier den engasjerte lokalpolitikeren.

Gløder for Kolbotn stasjon

En viktig lokal sak for Høyres nye ordførerkandidat er Kolbotn stasjon. Som de fleste nå vet har stasjonen store mangler, og Bane NOR har ingen planer om å sette i gang midlertidige tiltak, selv om ombyggingen av stasjonen ikke starter før om flere år.

– Det første jeg ville gjort, er å presse Bane NOR til å lage en ordning som gjør at man kommer seg på begge sider av perrongen med rullestol. Det er rett og slett hårreisende at det er sånn, at du må ta toget til Oslo eller Ski for å snu, og komme tilbake, sier Pind.

Dessverre er hun også klar over at instanser som Statens vegvesen og Bane NOR er den vanskeligste motparten man kan ha og at de gjerne «gjør som de vil». Hun vil, som dagens ordfører gjør, føre dialog med samferdselsministeren.

– Man må bare kjøre på. Man må mase og mase og mase til de blir så lei av deg at de gjør noe, sier Pind.

Slapper av i naturen

På Kolbotn er det ikke bare stasjonen som er i uorden. Ordførerkandidaten mener det er en skam at det ikke er anbefalt å bade i vannet, og at det må renses. Kolbotnvannet må bli et sted for rekreasjon, for hun mener det ikke er nok med blomsterpotter på torget.

– Det er jo fint, jeg synes det er kult her, men det å ha både fuglesang og bølgeskvulp rundt seg, er rekreasjon. Da får man følelsen av å ikke være i en tettbebygd by, sier naturentusiasten.

VIL RENSE VANNET: Skal vi tro ordførerkandidaten er rensing av Kolbotnvannet høyt oppe på prioriteringslisten.
VIL RENSE VANNET: Skal vi tro ordførerkandidaten er rensing av Kolbotnvannet høyt oppe på prioriteringslisten.

Rekreasjon er viktig for Høyre-politikeren. Det er ingen tvil om at Cecilie Pind er en travel dame, men hun har også flere måter å slappe av på mellom slagene. Hun liker å være kreativ med strikking og hagearbeid, men setter også stor pris på naturen. Det er i skogen, sammen med hunden, at hun kobler helt ut.

– Jeg har lagt inn en innstilling på telefonen min som gjør at når jeg er ute på tur, er det kun barna mine som får tak i meg, sier Pind.

Sørlandet er sommer

Nettopp fordi hverdagen er så travel, gjør det ekstra godt at ferien står for tur. I sommer skal hun være sammen med barna, og ta seg turer både til København og selvsagt til familiehytta på Sørlandet.

– Der har jeg vært hvert år siden jeg ble født. Det er ikke sommer uten at vi er på Sørlandet, sier hun.

Noen roligere uker er altså i vente. Til høsten er derimot Pind tilbake med full kraft for å markere seg som en tydelig stemme i Nordre Follo.

Powered by Labrador CMS