SMITTERAMMET: Sofiemyr skole har seks smittede per i dag. Flere klasser og ansatte ble satt i karantene. Foto: Yana Stubberudlien
SMITTERAMMET: Sofiemyr skole har seks smittede per i dag. Flere klasser og ansatte ble satt i karantene. Foto: Yana Stubberudlien

Vurderer hjemmeundervisning på flere trinn

Søndag ble det meldt tre nye smittetilfeller på Sofiemyr skole og ett smittetilfelle på Fløysbonn skole.

Publisert Sist oppdatert

Til sammen er det seks smittede på Sofiemyr skole hvorav fem smittetilfeller har tilknytning til 4. trinn og ett smittetilfelle har tilknytning til 5. trinn.

– Vi har dessverre fortsatt tilfeller av smitte på skolen, og både klasser og ansatte blir satt i karantene. Det medfører også et stort behov for vikarer, noe som er vanskelig å dekke. Det kan igjen kan medføre at vi må gå over til hjemmeundervisning på flere trinn. Vi håper i det lengste at det ikke blir nødvendig, men vil selvfølgelig informere dere med en gang hvis det blir aktuelt, skriver rektor ved Sofiemyr skole, Jo Wangen, i en melding til foresatte.

Les også: Dette betyr "stramt gult nivå" på barne- og ungdomsskolene

Startet på tirsdag

Det første smittetilfellet på Sofiemyr skole ble meldt inn tirsdag forrige uke. En skoleklasse på 4. trinn og en skoleklasse på 7. trinn ble satt i karantene som følge av dette.

To dager senere, torsdag 11. mars, ble det rapportert om enda ett smittetilfelle tilknyttet 4. trinn ved skolen. Smitten var påvist hos en som er definert som nærkontakt.

Fredag ble det rapportert om et tredje smittetilfelle med tilknytning til 4. trinn. Den smittede var allerede satt i karantene.

Søndag 14. mars ble det meldt om tre nye smittetilfeller på skolen hvorav to er tilknyttet 4. trinn.

– Dette er personer som allerede er i karantene, og medfører ikke at flere med tilknytning til skolen settes i karantene, og heller ikke at karantenetiden forlenges, opplyser kommunen.

Ett av de tre smittetilfellene fra søndag har tilknytning til 5. trinn. Totalt 27 personer satt i karantene, ifølge kommunen.

Ett smittetilfelle på naboskolen

Søndag ble det også meldt om ett smittetilfelle på Fløysbonn skole, som er en ungdomsskole og ligger like ved Sofiemyr skole.

Smittetilfellet har tilknytning til 8. trinn. Totalt 38 personer satt i karantene, ifølge kommunen.

Hjemmesykepleien og flere andre virksomheter

Flere andre kommunale virksomheter meldte til sammen ni nye smittetilfeller sist søndag:

  • Et nytt smittetilfelle hos hjemmesykepleien i tidligere Oppegård kommune. Vedkommende var allerede satt i karantene.
  • Ett smittetilfelle tilknyttet 5. trinn og ett smittetilfelle tilknyttet 6. trinn ved Bøleråsen skole i tidligere Ski kommune. Til sammen 61 personer med tilknytning til skolen er satt i karantene.
  • Ett smittetilfelle ved Bøleråsen barnehage. Til sammen 23 personer med tilknytning til barnehagen er satt i karantene.
  • Fire nye smittetilfeller ved Langhus skole, med tilknytning til 6. trinn. Dette er personer som allerede satt i karantene.
  • Et nytt smittetilfelle med tilknytning til 6. trinn. Til sammen elleve smittede med tilknytning til 6. trinn. Til sammen 55 personer er i karantene.
  • Ett smittetilfelle tilknyttet 6. trinn ved Ski barneskole. Til sammen 30 personer satt i karantene.

Tre nye smittetilfeller i dag

Mandag 15. mars ble det meldt om totalt tre smittetilfeller hos ytterligere kommunale virksomheter:

  • Ett smittetilfelle i Vevelstadåsen barnehage i tidligere Ski kommune. Til sammen 21 personer er satt i karantene/avklaringskarantene. Barnehagen har noe redusert åpningstid på grunn av bemanning.
  • Ett smittetilfelle tilknyttet 3. trinn ved Ski videregående skole. En klasse er satt i karantene. Fra før er 49 personer satt i karantene i tilknytning til smitten på 3. trinn.
  • Ett smittetilfelle tilknyttet voksenopplæringen i Ski. En klasse er satt i karantene.