FRYKTER FOR FREMTIDEN:

– Gi oss en sjanse

Nedstengingen av all idrettsaktivitet i Nordre Follo har fått mange alvorlige konsekvenser. Også økonomisk. Nå ber driverne av padel-senteret Pure Padel på Sofiemyr om en sjanse. Helst før det er for sent.

Publisert Sist oppdatert

Padelsenteret Pure Padel på Sofiemyr åpnet dørene i midten av oktober og hadde en eventyrstart. Ivrige spillere strømmet til, og interessen var så stor at det en periode var vanskelig å finne ledige timer. Så «smalt det» i Oslo. Politikerne i Nordre Follo fulgte etter og besluttet at alt av treningstilbud også her måtte stenge. Etter en liten måneds drift var det dermed bråstopp for padel-gründerne. Nå frykter de for fremtiden for senteret.

– Vi har forståelse for Nordre Follo fulgte retningslinjene fra Oslo. Liv og helse skal selvsagt gå først. Men for hver dag som går nå, havner vi mer og mer i trøbbel. Vi har investert mye penger i starten, har løpende utgifter og regninger som skal betales, men vi får null i støtte og null i inntekter, sier daglig leder Richard Paulsen.

NB: Saken fortsetter under bildet.

STÅR TOMT:

– Urettferdig

Nå håper padel-duoen på en forsiktig gjenåpning, selvsagt med alle smittevernhensyn. Første mulighet er på morgendagens kommunestyremøte hvor politikerne i Nordre Follo skal ta stilling til hvilke retningslinjer som skal gjelde de neste ukene. Richard Larsson og Snorre Erlandsen har en bønn:

– Vi har skjønt at vi ikke kan regne med noen støtteordning. Den ballen er lagt død. Men så har vi det sportslige. I våre øyne blir det litt urettferdig at vi settes i samme bås som det «generelle treningsforbudet» og dermed nektes all aktivitet her, begynner Erlandsen.

Årsaken er mulighetene de romslige lokalene åpner for med tanke på smittevernhensyn i praksis.

– Dette er noe helt annet enn et treningssenter hvor folk tar på samme utstyr, hvor man går i samme landskap og alle bruker de samme dørene. Sånn er det ikke her hvor banene er fysisk adskilt. Vi er villige til å følge alle råd og anbefalinger, og vi er sikre på at med de grundige tiltakene vi ser for oss, så vil ikke vi bidra til noe økt smitte, legger Larsson til.

Smittevern i detalj

FLERE UTGANGER:

Larsson og Erlandsen går helt ned i detaljnivå for å forklare hvilke grep de kan ta.

– Vi har fem separate baner og kan stå klare for å regulere inn- og utslipp i lokalet gjennom hele fem innganger. Da vil ingen møtes på vei inn eller ut. Vi kan også styre starttidene på hver enkelt bane for å unngå all kontakt. Selve spillet er definitivt ingen kontaktsport. Dessuten kan vi sørge for at spillerne ikke er i kontakt med hverandre, hverken på egen eller andres bane. Vi kan også åpne for «kohort-padel», eller at det kun spilles én mot én. I så fall vil hver bane bestå av 200 kvadratmeter fordelt to spillere, på hver sin side av et nett. Hvor smittefarlig kan det være, spør de retorisk. – Vi kan til og med gå så langt at vi merker hver ball, slik at en spiller aldri tar på en annen ball enn sin egen. Som du hører er vi villige til å gjøre alt hvis det kan få oss gjennom denne krisen. Vi har ingen rike onkler eller fete kontoer, så for oss er dette en reell krise. Alt vi ber om er at politikerne utviser skjønn når de skal avgjøre vår skjebne. Vi kan få til dette sammen, ber de.

Får politiker-støtte

Og kanskje er det håp. Utvalgslederen for oppvekst, idrett og kultur i Nordre Follo, Camilla Hille (V), vil ikke forskuttere noe i denne saken, men tar i alle fall til orde for at det bør åpnes for noe aktivitet, gitt at man følger strenge retningslinjer, og smitten er under kontroll og nedadgående i vår kommune.

– Så lenge aktivitet kan foregå under strenge smitteverntiltak, så mener Venstre de bør kunne avholdes. Det er stor forskjell på aktivitet som tennis, golf og friidrett, satt mot for eksempel bryting eller pardans. Nå skjæres alle over en kam og enkelte grupper rammes hardt. Vi vet ennå ikke hvilke tiltak kommuneoverlegen vil anbefale til politikerne å ha over juleferien, det vedtas onsdag 16. desember. De tiltakene bør være godt faglig begrunnet for at Venstre skal kunne støtte dem. Vi har tidligere tatt til orde for at flere tiltak bør kunne holdes oppe med strenge smitteverntiltak. Særlig gjelder dette tilbud til barn og ungdom, skriver Hille i en e-post til Oppegård Avis.

HÅPER PÅ ÅPNING:

Hun har også stor forståelse for at driverne at nystartede Pure Padel synes det er frustrerende at de faller mellom de ulike støtteordningene.

– Det er dessverre mange som faller mellom alle stoler når det gjelder støtteordninger. Det gjelder særlig nystartede bedrifter uansett bransje. De langsiktige konsekvensene av pandemien kommer til å bli tøffe for mange. Venstre har tatt til orde for at vi må forsøke å holde tilbud oppe, men med strenge smitteverntiltak, fortsetter hun.

– En høy pris å betale

Hun er enig i at konsekvensene av den totale nedstengingen rammer ulikt og urettferdig.

– Vi snakker fint om at alle må være med på dugnaden. Ja, de fleste er med på dugnaden. For noen er dugnadsinnsatsen konkurser, at man går inn i dype depresjoner, at rusavhengigheten blir større, eller at de blir utsatt for ekstra mye vold og seksuelle overgrep i hjemmet. For de privilegerte er dugnaden hjemmekontor, gjerne på hytta foran peisen. Prisen for denne pandemien er høy, men ekstra høy for allerede sårbare grupper. Derfor håper jeg vi kan åpne alt som kan være åpent under trygge og gode smittevernforhold, skriver Hille til Oppegård Avis.

Powered by Labrador CMS