BALLETT-LEGENDEN: Liv Steen gikk bort 2. november 2023 med sine nærmeste til stede.

Dette blir siste dans med Liv Steen 

Liv Steens ballettskole har vært en del av Kolbotns identitet de siste 70 årene. 2. og 3. desember vises den aller siste forestillingen til den ærverdige ballettskolen på Kolbotn. Se gamle, gode minner nederst i saken! 

Publisert

3. november offentliggjorde Østlandets Blad den triste nyheten om at Liv Steen Sjølie, grunnleggeren av Liv Steen Ballettskole, er død (for abonnenter). Like etterpå kom også nyheten om at årets forstilling blir ballettskolens siste forestilling. 

Drevet danseskole i 70 år

Liv Steen Ballettskole har drevet i 70 år og mange av årene skal døtrene Bente Chapman og Liv Mona de Sousa ha æren for. Til ØB sier døtrene at det ikke er noen dramatikk bak avgjørelsen.

– Det er ikke noe lett å gi seg, men det må jo skje en gang. Vi blir jo ikke noe yngre, og vi synes det er verdig å gjøre det nå med 70-årsjubileet og hylle alle elevene på en fin måte og få en fin avslutning, sier Chapman til Østlandets Blad. 

Den siste forestillingen blir en hyllest til skolens historie

Den siste forestillingen til ballettskolen vises søndag 3. desember klokken 17.00, men du har også muligheten lørdag 2. desember klokka 13.00 og 3. desember klokken 13.00. Den siste forestillingen blir en reise gjennom skolens historie som fortelles gjennom ulike dansestiler som klassisk ballett, jazzdans, hip hop, morderne og mye mer. 

Liv Steen har hatt et langt liv i dansens tegn og hun var heller ikke «bare en som drev danseskole på lille Kolbotn». Hun har vært en virkelig forkjemper for at alle, uavhengig av økonomi, geografi og status skulle kunne drive med dans. 

Mer om hennes engasjement rundt dansen kan du lese i denne saken: 

Vi minnes Liv Steen og ballettskolen 

Oppegård Avis har funnet et utvalg bilder fra vårt bildearkiv, for å hedre Liv Steen og Liv Steens Ballettskole. 

Powered by Labrador CMS