PÅ TAKET: Stig Reklev i Privatmegleren har mange interessenter til Tyrigrava. Over tretti har meldt sin interesse for det gamle bygget. Her står megleren på taket.

– Stor interesse for Tyrigrava

Stig Reklev i Privatmegleren Kvadrat på Kolbotn forteller om mange interessenter for det historiske bygget på Svartskog som nå er til salgs.

Publisert

Det er visning på Tyrigrava mandag ettermiddag denne uken når vi besøker det historiske bygget. En variert gruppe av interessenter og potensielle kjøpere finner veien denne mørke ettermiddagen til det gamle huset på Svartskog som kommunen har bestemt seg for å selge.

Mange er interesserte

HISTORISK BYGG: Stig Reklev forteller at interessen for Tyrigrava er stor.

Det er meglerne Stig Reklev og Fredrik Dammen i Privatmegleren som har fått i oppdrag å selge eiendommen etter at de vant den kommmunale anbudsrunden.

Det er ingen tvil om at interessen for bygget er stort. Mange er bare nysgjerrige, men mange har også store planer om kjøp og videreutvikling av plassen.

– Vi har hatt mange henvendelser om Tyrigrava etter at vi la det ut for salg. Totalt har det vel kommet til rundt tretti interessenter, forteller Reklev, mens han gjør klart til visning.

Bygget står godt langs Gjersjøen, med all sin historikk. Her har motorfolket hatt sitt tilholdssted, både utenførs og innvendig, helt siden 1930-tallet. «Grava» ble opprinnelig oppført på 1800-tallet, men ble gjenreist etter en brann til slik den er i dag.

Mye som må gjøres

På grunn av alderen er det naturlig nok mye som må gjøres både innvendig og utvendig. Et stort oppussingsbehov, kan man trygt kalle det. Det stopper likevel ikke de interesserte fra å gå rundt i lokalene. Det er mange som har et oppriktig håp om at «Grava» skal bli deres etter ukens visninger.

TRENGER KJÆRLIGHET: Her ser du fra de gamle toalettene ved puben i første etasje.

– Bygget trenger mye kjærlighet for å bli i god stand, men alt kommer selvfølgelig an på kjøperens ønsker og behov. Blant dem som har meldt sin interesse er alt fra folk som ønsker å lage restauranter til motorforeninger som ønsker å videreføre stedets historikk, sier Reklev.

Han legger ikke skjul på at det er spennende for Privatmegleren å selge en slik eiendom. Nylig fikk de også i oppdrag å selge middelaldergården
Hvitebjørn, som ble solgt nylig.

Skal Tyrigrava med sin rundt seks tusen kvadratmeter store tomt og sitt bruksareale på rundt 800 kvadratmeter bli din, må du ut med 6,5 millioner kroner.

I GAMLE DAGER: Her ser du et gammelt bilde fra Tyrigrava, trolig fra slutten av 50-tallet!

PS! Saken fortsetter under bildene!

TYRIGRAVA I KVELDSLYS: Bygningen er et kjent landemerke og fortsatt et flott bygg, selv om det trengs en del oppussing.

 

 

– Det blir spennende å se hvem som til slutt ender opp med bygget. Det er en interessant eiendom, og slik responsen er, vil det nok bli en ny eier i løpet av kort tid, avslutter Reklev.

Klikk play for å se video

PS! Bli med på privatvisning på Tyrigrava, og se bygget fra innsiden slik du kanskje aldri har sett det før!

 

Powered by Labrador CMS