FEMDOBBELT VINNER: Fra venstre: Marius Korslund Jahr, Ole Henrik Sæve, Kristian Lefdal og Espen Wise Vatne  i ungdomsbedrifte FireSec UB.
FEMDOBBELT VINNER: Fra venstre: Marius Korslund Jahr, Ole Henrik Sæve, Kristian Lefdal og Espen Wise Vatne i ungdomsbedrifte FireSec UB.

Prisdryss til RA-elever

Fem førsteplasser og gullbillett til NM! Suksessen stopper ikke for ungdomsbedriften fra Oppegård.

Publisert

Oppegård Avis skrev allerede i fjor om FireSec UB fra Roald Amundsen videregående skole.  De hadde gått til topps i Gründeridol Follo.

Rett etter nyttår ble en stor overraskelse avslørt for kvartetten bak FireSec. Senere denne månenden representerer de Norge i JA Europe, en internasjonal messe og konkurranse for ungdomsbedrifter.

Fem førsteplasser

Denne uken ble den en rekke nye priser under Akershusmesterksapet til Gründerexpo 2019: 

1. plass - Beste forretningsplan

1. plass - Beste markedsføring

1. plass - Beste innovative produkt

1. plass - Beste samarbeid med næringslivet. 

I tillegg ble daglig leder Ole Henrik Sæve vinner av Ung Entreprenørskaps lederskapspris, og får følge en toppleder på nasjonalt nivå gjennom en hel arbeidsdag. 

– Det er helt vilt. Vi er veldig begeistret. På toppen av alt fikk vi gullbillett til NM, sier Ole Henrik Sæve til Oppegård Avis. 

Som en vanlig bedrift

160 ungdomsbedrifter fra de ulike videregående skolene i Akershus satte hverandre i stevne under GründerExpo 2019 / Akershusmesterskapet for ungdomsbedrifter. Arrangementet som er det 20. i rekken fant sted på Norges Varemesse i Lillestrøm torsdag 28. februar.

Ungdomsbedriften FireSec UB er en av mange bedrifter ved Roald Amundsen videregående skole, og den er organisert som et hvilket som helst annet foretak. HR-sjef er Espen Vatne (18), Kristian Lefdal (18) er salg- og produktsjef , daglig leder er Ole Henrik Sæve (18) mens Marius Jahr (18) styrer pengene som økonomisjef.

Todelt produkt

Det ble konkurrert i 14 ulike konkurranser og alle regionene i Akershus er representert ved i alt 26 deltakende skoler. Flere av klassevinnere går dessuten videre til Norgesmesterskapet som avholdes 25. og 26. april på samme sted.

85 representanter fra arbeids- og næringslivet stilte opp som jurymedlemmer og brukte dagen til å vurdere fremtidens entreprenører og ledere!

Se video når FireSec mottar heder og ære!

Kvartetten har utviklet et todelt produkt, hvor de tilbyr en app koblet opp mot en ekstern sensor, som festes på brannslukningsapparatet. Appen informerer og varsler om trykkfall av slukningsapparat og rutinesjekk av brannsikkerhet. 

PS! Saken fortsetter iunder videoen!

Juryens begrunnelse:

 - Bedriften har med alle nødvendige elementer i forretningsplanen og anvender relevant teori særs godt. De har definert et klart formål og en har en målrettet visjon, gjennomført en grundig analyse av markedet, har en klar og tydelig rollefordeling, samt presis handling- og tidsplan. Videre viser de god økonomiske forståelse og har utarbeidet en målrettet langsiktig plan for utvikling av bedriften uttaler Amina Omar og Caroline Dehlimarken fra Nordea.

Dette er ungdomsbedrift:

Gir elever i videregående skole erfaring med bedriftsetablering innenfor trygge rammer. Gjennom et skoleår skal elevene etablere, drive og avvikle ungdomsbedriften med lærer som veileder og en mentor fra lokalt næringsliv. Elevene arbeider ut fra en reell idé og realiserer denne gjennom produksjon, markedsføring og salg. Overskuddet bedriften gir, er det elevene selv som bestemmer over. En ungdomsbedrift registreres i Brønnøysundregisteret via Ungt Entreprenørskap som en egen juridisk enhet. Ungdomsbedriften kan bestå av to eller flere elever,