ORDFØRER-BESØK: Fra venstre: Daglig leder Ole Henrik Sæve, salg- og produktsjef Kristian Lefdal, økonomisjef Marius Jahr og HR-sjef Espen Vatne sammen med ordfører Thomas Sjøvold i Kaunas.
ORDFØRER-BESØK: Fra venstre: Daglig leder Ole Henrik Sæve, salg- og produktsjef Kristian Lefdal, økonomisjef Marius Jahr og HR-sjef Espen Vatne sammen med ordfører Thomas Sjøvold i Kaunas.

Tok Europa med storm

Hederen fortsetter å strømme inn til guttene bak ungdomsbedriften FireSec UB. Nå har de et nytt mål.

Publisert

Siden de lanserte ideen sin i fjor høst ungdomsbedriften FireSec UB gått fra suksess til suksess og vunnet en rekke konkurranser. Sist helg var de på plass i litauiske Kaunas og presenterte produktet på den europeiske mønstringen av ungdomsbedrifter.

Ungdomsbedriften FireSec UB er en av mange bedrifter med utspring fra entrerprenørfaget ved Roald Amundsen videregående skole (RA). Bedriften er organisert som et hvilket som helst annet foretak. HR-sjef er Espen Vatne, Kristian Lefdal er salgs- og produktsjef ,daglig leder er Ole Henrik Sæve mens Marius Jahr styrer pengene som økonomisjef.

Førstepremie

Suksessen har ikke stoppet for de driftige ungdommene. I Kaunas ble FireSec UB nominert i fem kateogorier, og de fikk 1. plass i "Best stylish company".

– Prisen står for en idé som treffer dagens marked, og en bedrift som fremstår som troverdig og pålitelig, forteller daglig leder Ole Henrik Sæve, som også fikk en egen utmerkelse.

– Vi har veldig sterk tro på forretningsideen vår, og tar den gjerne ut i verden om vi får muligheten.

Ole Henrik Sæve, daglig leder FireSec UB

Som daglig leder av FireSec UB fikk ble han tildelt "Alumnis leadership award".

– Vi er selvsagt utrolig glade, og det var en stor opplevelse å være med på arrangementet i Litauen, forteller OIe Henrik Sæve.

I løpet av dagene i Litauen dukkket også ordfører Thomas Sjøvold (H) opp for å heie på FireSec. På sin Facebook-side skrev han:

– FireSec UB fra Roald Amundsen videregående skole leverer fantastiske prestasjoner! 

Ny utfordring

De fire avgangselevene har klekket ut en idé de håper skal nå langt ut. Det handler om brannslukningsapparat, og hvordan vi til enhver tid skal være sikre på at apparatet fungerer.

– FireSec UBs idé er et todelt produkt. Vi tilbyr en app koblet opp mot en ekstern sensor, som festes på brannslukningsapparatet. Appen informerer og varsler om trykkfall av slukningsapparat og rutinesjekk av brannsikkerhet.

Med sterk inspirasjon fra opplevelsen i Litauen, er ungdomsbedriften klare for en ny utfordring når de deltar i NM for ungdomsbedrifter på Lillestrøm 25-26. april.

– Vi har veldig sterk tro på forretningsideen vår, og tar den gjerne ut i verden om vi får muligheten, sier Ole Henrik Sæve.