BOK OM OPPEGÅRD: Her holder lokalhistoriker Willy Østberg frem manuset til sin kommende bok «Gårdene i Oppegård og menneskene som bodde der». Det blir hans første bok noensinne, og i den forbindelse skal han holde foredrag på Kolben 5. april. – Det skal handle om gårdene og hvordan jeg har jobbet for å finne informasjon til boken, forteller han.

Willy Østberg (71) skal gi ut bok

Lokalhistorikeren skriver bok om alle gårdene i Oppegård, og nå holder han foredrag om emnet.

Denne herren har gjort litt av hvert i løpet av livet. Lokalhistorikeren fra Sofiemyr har blant annet vært politiker i flere år, og formann i historielaget, og nå er han snart forfatter!

– Jeg vil ikke kalle meg selv forfatter. Men lokalhistoriker får gå, sier han ydmykt.

Bok og foredrag

Østberg jobber med manuset til en bok som, i følge planen, skal gis ut til høsten. Det blir et samleverk om alle gårdene i Oppgeård, og hvordan man finner frem til slik informasjon.

Les også: – Håper på en bedre dialog og på et snarlig møte

– Boken er et resultat av leting gjennom skattelister, kirkebøker og samtaler fra en bråte av kilder. Det var i forbindelse med den at biblioteket spurte om jeg ville holde foredrag, fordi manuset er jo stortsett ferdig. Nå gjenstår korrekturlesning og diverse annet før den kan gis ut, sier Østberg.

Saken fortsetter under bildet. 

SØNDRE OPPEGÅRD: Bildet som pryder manuset til den kommende boken, er Søndre Oppegård, som ligger på Svartskog.

30 år siden

Han har skrevet kapitler til historiebøker tidligere, for eksmepel historieboken som kom ut i forbindelse med kommunens 100-årsjubileum i 2015, men dette er den første boken han gir ut i eget navn – som 71-åring.

– Interessen for gårdshistorie går langt tilbake i tid, til lenge før jeg var leder av Oppegård historielag.

Les også: Klart for basar på Solheim

På 90-tallet ga han ut flere hefter som fortalte historien til de enkelte gårdene, og mye av denne informasjonen er blitt til bok.

Han har ikke holdt foredrag på noen år på grunn av kreftsykdommen, men denne gangen sa han ja.

– Jeg synes det er morsomt, og jeg håper og tror at jeg skal klare det. Jeg skal også krydre foredraget om historier fra den tiden, sier han.

Foredraget varer i cirka én time, og begynner klokken 19. Det holdes i biblioteket på Kolben, og er i samarbeid med Oppegård Historielag.

Powered by Labrador CMS