ENGASJERT: Kjell Magne Bondevik er mangeårig Kolbotn-supporter og vil ha en forbedring på anleggssituasjonen.

Ser kommunen sitt ansvar?

Situasjonen er prekær og handling kreves, mener Kjell Magne Bondevik.

Publisert

Anleggssituasjonen for de mange hundre fotballspillende gutter og jenter og for topplaget i kvinnefotball på Kolbotn er prekær. Det er ikke garderober og toaletter i området rundt kunstgressbanen og Tømtebanen. De yngre spillerne må ty til skogen for å gjøre sitt fornødne, og topplaget må dra til Grorud for å spille sine «hjemmekamper» denne sesongen. Dette er uholdbart.

Det er i OAvis presentert visjonære planer for utbygging av anlegg for idrett, boliger og utdanning på Sofiemyr. Det er bra, og jeg støtter en utredning av dette. Men dette vil nødvendigvis ligge noe frem i tid og løser ikke de prekære problemene. Kommunestyret vedtok enstemmig i møte 13. desember 2023: «Kommunedirektøren bes om å komme tilbake til kommunestyret med en sak i 2024 med formål om å sikre at fotballbanekapasiteten i kommunen generelt, og på Sofiemyr idrettspark spesielt, styrkes i løpet av kommunestyreperioden slik at Kolbotns damelag igjen raskest mulig kan spille sine toppseriekamper på hjemmebane. Saken skal også inkludere forslag til hvordan kommunen kan bidra til at det blir realisert et nytt garderobeanlegg slik at både barn og voksne som bruker idrettsparken får mulighet til å bruke toaletter og garderober.

Det er dette vedtaket kommunen nå må prioritere og snarest mulig følge opp. 

Kolbotn Idrettslag har selv laget et nøkternt forslag, betydelig nedskalert fra det opprinnelige. Dette kan gjennomføres ganske raskt og også inngå i større planer for en utbygging på Sofiemyr senere. Det som gjenstår er godkjenning og finansiering fra kommunen. Dette er en engangsinvestering, og kommunen får om nødvendig bevilge fra det fondet på nesten en milliard kroner som kommunen har bygget opp.

Til sammenligning: Bærum kommunestyre har nylig vedtatt en stor stadion-utbygging på Nadderud til 997 millioner kroner. Forslaget fra Kolbotn Idrettslag er bare en liten brøkdel av dette og er fullt realistisk også økonomisk.

Jeg vet at det er dialog mellom idrettslaget og kommunens administrasjon om et garderobeanlegg som kan brukes både av bredde og topp i tråd med det enstemmige kommunestyrevedtaket rett før jul i fjor. Det hører også med til historien at Kolbotn Idrettslag allerede har investert 6. millioner kroner i infrastruktur for elektrisitet, vann og avløp som er gjort sammen med Kolbotn tennisklubb.

Nå må administrasjonen legge saken frem for politisk behandling snarest mulig. De mange gutter, jenter, deres familier og topplaget i kvinnefotballen trenger å se et konkret vedtak og spaden i jorda. Da er det også håp om å se topp kvinnefotball på Sofiemyr i løpet av neste sesong. Hvis ikke drepes engasjement og interesse for fotballen, og vi kan ikke regne med å ha et topplag for kvinner lenger. 

Er det dette kommunen ønsker? Ser den sitt ansvar?

Powered by Labrador CMS