Lokalt næringsliv

FEIRER 17 ÅR: Anne-Marie Wiseth (41) fra Tomter er utdannet herrefrisør og har drevet Sofiemyr Frisør AS i 17 år. Onsdag 27. februar ønsket hun kundene velkommen med kake og goodie-poser.

Feiret med nyoppusset salong

Onsdag feiret Sofiemyr Frisør jubileum i nyfriserte lokaler.

Publisert

– Opprinnelig var dette en frisørsalong for damer da Sofiemyr senter åpnet dørene for 50 år siden. Damesalongen og herresalongen var da adskilt fra hverandre. Rundt 20 år senere ble de slått sammen, sier daglig leder for Sofiemyr Frisør AS, Anne-Marie Wiseth (41) fra Tomter.

Det var for 17 år siden, 1. februar 2002, at Wiseth tok over frisørsalongen på Sofiemyr. Siden den gang har det vært hennes arbeidsplass.

      Sofiemyr Frisør

  • Frisørsalong for hele familien.
  • Tidligere navn: Landerudsenteret Frisør (før mai 2014).
  • Tilbyr alle typer behandlinger når det gjelder hår.
  • Holder til i 1. etasje i Sofiemyr senter, som ligger i Sønsterudveien 32.
  • Har i 17 år vært drevet av Anne-Marie Wiseth.
  • Har fem ansatte per i dag.

– Før mai 2014 het salongen Landerudsenteret Frisør, men etter at Landerudsenteret skiftet navn til Sofiemyr senter, valgte vi å bytte navn til Sofiemyr Frisør, sier 41-åringen.

Fra to til fem ansatte

– Det hele startet da jeg og min venninne, Aina Laubo, var begge i mammapermisjon og prøvde å finne på noe. Da vi så at denne salongen var til leie, ville vi gjerne prøve å etablere oss her. Vi jobbet her annenhver dag og passet hverandres barn, men da barna begynte i barnehagen et halvt år senere, jobbet vi begge i fulle stillinger, sier Wiseth.

Etter hvert kjøpte hun salongen og har frem til nå utvidet til totalt fem ansatte inkludert henne selv.

FLOTT TEAM: Anne-Marie Wiseth (41) fra Tomter, Ellen Hansen (44) fra Tomter, Trine Johnsen (26) fra Langhus, Julie Marie Ottesen (24) fra Vestby og Tina Norstrøm (30) fra Langhus.

Eget design

EGET DESIGN: Ansatte har selv designet møblene.

Wiseth har nå drevet salongen i 17 år og ville gjerne markere dette med en liten «make over». Siden fredag forrige uke har det pågått ekstrem oppussing av lokalene.

– Det er gøy å forvandle kundene til prinser og prinsesser, og skape en forandring som gjør dem fornøyd.

Anne-Marie Wiseth, daglig leder for Sofiemyr Frisør

 

FØRSTE KUNDE: Gunn Karlsrud (62) fra Sofiemyr var den aller første kunde som ankom de nyoppussede lokalene onsdag formiddag. – Det var kjempelekkert, utbrøt hun da hun så "make over".
FASTE KUNDER: Frisør og daglig leder for Sofiemyr Frisør AS, Anna-Marie Wiseth, sammen med Anne Helene Eriksen (38) fra Tårnåsen og Ida Eriksen Taraldsen (5). Femåringen representerer tredje generasjon som kunde.

Klokken 10:00 onsdag denne uken kunne Anne-Marie Wiseth i Sofiemyr Frisør ønske kundene velkommen i de nyoppussede lokalene. Det var en høytidelig markering med rød løper, ballonger, kake og goodie-poser til kundene.

– Vi har blant annet byttet gulvet og malt. Vi har også fått nye møbler som er håndlaget på et gårdssnekkeri på Gran. Julie, som jobber hos oss, har tegnet skissene, men alle ansatte har vært med på å bestemme det endelige designet, sier Wiseth stolt, og takker alle for gode innspill, ideer og et bra utført arbeid.

Sammensveiset

– Vi er en sammensveiset gjeng. Fokuset vårt er å få frem det vakre i kundene våre. Det å være et bra team gir også en god atmosfære, som er veldig viktig for både oss og kundene. Vi ønsker at de føler seg velkomne hos oss, sier 41-åringen.

Hun sier de gjør alt som er med håret å gjøre, inkludert brudeoppsetting med sminke, og alle ansatte går på kurs for å holde seg godt oppdatert på det som er nytt innen hår og sminke.

Les også: Farlig forbikjøring i Kongeveien

Powered by Labrador CMS