TOMMEL OPP FOR 2024: Oavis-redaktør Eskil Bjørshol ønsker alle lesere et godt nyttår.
TOMMEL OPP FOR 2024: Oavis-redaktør Eskil Bjørshol ønsker alle lesere et godt nyttår.

Godt nyttår gamle Oppegård

KOMMENTAR: En liten titt i bakspeilet, men med fullt fokus fremover.

Publisert

Det er mye som var dritt med 2023. Ukraina er fortsatt under angrep, det er full fyr på Gaza-stripen og her hjemme har vi både måtte hanskes med renteoppganger, prisvekst og lokalaviser som blir heldigitale.

Når sant skal sies er det sistnevnte en fjert i atmosfæren, sammenlignet med det meste annet av «problemer». For oss som jobber i Oppegård Avis har det likevel vært noe av det som har vært mest nervepirrende med hele 2023. Man er tross alt seg selv nærmest.

Når status nå kan gjøres opp, må vi bare si oss så enormt fornøyd med hvordan dette har gått for kommunens eneste lokalavis. Ja, for dette kunne endt dårlig om vi skulle hørt på alle advarslene. «Å legge ned papiravisen kan dere bare glemme - da er dere ferdige», «kommer aldri til å gå», «nyheter på nettet er bare tull». 

Det manglet ikke på harde utspill. Senest i adventstiden møtte jeg en gammel bud-legende som med bekymret mine, nærmest ventet på at jeg skulle fortelle ham at nå var Oppegård Avis på god vei til skifteretten.

Det er vi altså ikke. Vi har faktisk aldri vært lenger unna.

I løpet av 2023 har rundt 3.000 personer vært innom Oppegård Avis som abonnent, i en eller annen form. I skrivende stund er tett på 2.000 av dere betalende abonnenter og det er et tall vi er helt fantastisk fornøyde med.

Til å være år én vel og merke.

Ja, for ser vi tallene fra en annen vinkel, er det selvsagt helt uforståelig for oss at så mange i lokalbefolkningen ikke er abonnenter. At så mange av dere går rundt i lokalmiljøet, uten å kjenne på den virkelige pulsen i bygda vår, er på grensen til bekymringsfullt. 

Ja, for det er nettopp det Oppegård Avis - og ingen andre - har som hovedprioritet. Joda, det finnes både region- og riksaviser som streifer innom oss i gamle Oppegård når det ikke skjer nok i Ski eller Oslo, men vi er her 24/7 - hele året.

Det er vi som som skriver utelukkende lokale saker, som trykker klassebilder fra 1. klasse, som dekker lokalvalget lokalt og tar lokalsporten på alvor, refser kommune og idrettslag når de bommer på budsjettene, leverer ukentlige og ultralokale 5 på gata, følger boligmarkedet og skriver om «alt mellom himmel og jord» - så lenge det skjer et sted mellom 1410 og 1420.

Vi VET at jobben vi gjør legges merke til, for enkelte av sakene våre - de som virkelig er viktig å få med seg - har nesten 40.000 lesere. Det er HELE gamle Oppegård og vel så det. Det tallet forteller oss at hvis er saken viktig nok, så kommer folk til oss for å bli informert. 

Det er nettopp derfor jeg synes at du skal vurdere å bli abonnent hos Oppegård Avis. Prisen du betaler er at når det virkelig gjelder - så kan du stole på at vi er der.

Vi er for folk i Oppegård - av folk i Oppegård. Det er vi som dekker det viktige, nødvendige, nære og lokale med stor L.

I år rundet vi 10 år som lokalavis. Som 10-åringer flest er vi akkurat passe eplekjekke og ambisiøse - klare for det verden måtte kaste i vår retning. Vi er klare for å gyve løs på et nytt år som engasjert vaktbikkje. 

Godt nytt år kjære innbygger i gamle Oppegård. Jeg håper du blir med oss på veien videre.

Powered by Labrador CMS