6 av 23: Vi har spurt en lang rekke Oppegård-innbyggere om hvorfor de leser Oppegård Avis.
6 av 23: Vi har spurt en lang rekke Oppegård-innbyggere om hvorfor de leser Oppegård Avis.

23 PÅ GATA: Derfor leser vi OAvis.no

Vi har spurt folk i Oppegård hvorfor det er viktig å lese Oppegård Avis.

Publisert

5 på gata er alltid gøy, men 23 på gata er mye gøyere! Og særlig når det handler om et så viktig tema som Oppegård Avis!

«For folk i Oppegård - av folk i Oppegård» har vært vårt slagord i alle år. Vi som lager Oppegård Avis er stort sett av den oppfatning av at vi produserer masse godt og relevant lokalstoff, for et lokalt publikum. At antallet lesere og abonnenter øker, er en god indikasjon at en god del innbyggere er enige med oss.

Men hva er det det egentlig som gjør at folk leser Oppegård Avis? Vi dro ut med kamera og notatblokk, for å finne svaret. Folket har talt: 

9 AV 23: Disse ni hadde også lyst å fortelle hvorfor de leser Oppegård Avis.
9 AV 23: Disse ni hadde også lyst å fortelle hvorfor de leser Oppegård Avis.

Bente Forsberg (57), Tårnåsen:

– Jeg leser Oppegård Avis fordi man får vite alt som skjer lokalt, og for meg er det veldig viktig å være orientert på hva som skjer i nærmiljøet. Vi får info om alt av arrangementer, nye butikker og restauranter, aktiviteter for barn og unge, osv. Det er fint å ha en avis hvor vi hele tiden kan følge med på hva som skjer i lokalmiljøet, og ikke bare rikspressen.

Rikke Larsen (47), Sofiemyr:

– Jeg liker å finne ut av hva som skjer i lokalområdet. Det er mer interessant for oss som bor her å lese i lokalavisen, enn i de andre avisene som dekker større områder. Jeg har vokst opp her, og kan derfor kjenne meg igjen i mye av det som blir skrevet. Oppegård avis er viktig for lokalsamfunnet, og på mange måter knytter avisen folk i lokalsamfunnet sammen. 

Trond Even Holma (50), Trollåsen:

– Jeg leser Oppegård avis fordi jeg er sportsinteressert og jeg synes det er veldig fint å kunne følge med på alt som skjer av lokal sport. Jeg har vært fotballtrener tidligere, og synes det er veldig gøy å kunne følge med på hvordan det går med spillerene som jeg tidligere har vært trener for. Ellers er avisen veldig viktig for å kunne holde seg oppdatert på alt fra elendigheter og gladnyheter i lokalsamfunnet.

Arin Bjerke (80), Kolbotn:

– Jeg har lest Oppegård Avis helt siden den kom for første gang i 2013, og har lest den hver dag siden den gang. Avisen er viktig for lokalsamfunnet for at vi skal holde oss orientert på det som skjer. Jeg er veldig opptatt av å få med meg hva som skjer rundt meg, og Oppegård Avis forteller meg det jeg trenger å vite for å holde meg oppdatert på lokalsamfunnet. Det er den eneste avisen som fokuserer på vårt lokalsamfunn her i gamle Oppegård. 

Hanna Støen (27), Kolbotn:

– Jeg leser Oppegård Avis fordi jeg er helt ny her. Jeg flyttet nylig hit til Kolbotn og jeg liker å holde meg oppdatert på hva som skjer i mitt nye hjemsted. Derfor er jeg veldig glad for at vi har lokalavisen, slik at både nye og gamle innbyggere får med seg hva som skjer rundt oss. Mange av sakene angår meg, og hverdagen min, og jeg får svar på ting jeg lurer på, som ikke er så lett å finne ut av på egenhånd. Som feks. hvorfor SATS ikke åpnet på senteret. Det er også en fin balanse mellom små og store saker. Uten Oppegård Avis hadde jeg ikke kjent lokalmiljøet like godt som jeg føler at jeg gjør nå. 

Rune Røby (74), Ingieråsen:

– Jeg liker å følge med på hva som skjer i området her jeg bor. Jeg leser alt, fordi stort sett alle sakene er relevant for oss som bor her. Oppegård Avis er viktig for lokalsamfunnet fordi det ikke finnes andre aviser som skriver om det som skjer akkurat her.

Åse Farestveit (77), Kolbotn:

– Jeg leser avisen fordi det er morsomt å følge med. Jeg får god i formasjon om lakalsamfunnet og hva som er nytt, sånn at jeg kan holde meg oppdatert hver dag. Jeg får også informasjon om konserter, filmer og arrangementer som skjer, og det tror jeg mange synes er nyttig. Det er variert informasjon, som dekker alle deler av nærområdet. Oppegård Avis er limet i lokalsamfunnet. Folk har felles referanser, vi kan snakke om det vi leser og det som skjer rundt oss. Det er veldig hyggelig. 

Trond Hartmark (82), Kolbotn:

– Oppegård Avis er det eneste stedet hvor du kan holde deg oppdatert på lokale saker. Sakene som er viktigst for meg er de generelle sakene som forteller oss hva som skjer eller hav som skal skje. Som nye butikker, treningssenter eller kafeer, eller hvordan det går med de lokale idrettsklubbene våre. 

Margaret Løvøen (62) Greverud:

– Jeg leser avisen for å være oppdatert på lokale nyheter og ting som skjer i området. Alt fra kultur, sport, næringsliv og ikke minst politikk. Jeg synes også avisen skriver godt om barn- og ungdomsmiljøet i kommunen, som jeg synes er viktig å følge med på. Det er hyggelig å vite hva som skjer rundt oss. 

Andrine Bergan Schou (19), Tårnåsen:

– Jeg leser Oppegård Avis i blant for å holde meg oppdatert på saker som angår meg og nærområdet, og for å delta på quiz og finne løsning. Det jeg synes er fint med Oppegård Avis er at man ofte ser folk man kjenner i avisen. Enten det er en reportasje, et leserinnlegg eller en bursdagshilsen. Avisen er skrevet at folk fra lokalmiljøet og leses av folk fra lokalmiljøet. Den bidrar til å knytte folk sammen, fordi man ofte får info om lokale arrangementer, som f.eks julegrantenning, fakkeltog, strikkeklubber, og andre sosiale sammenkomster.

Erik Greger (70), Kolbotn:

– Det er viktig for meg med lokalnytt. Særlig innenfor håndball og fotball, siden jeg har drevet med idrett før. I tillegg har jeg familie som holder på med lokal idrett, og det er veldig fint å kunne lese om hvordan det går med lagene deres. Det er veldig viktig at vi har en lokalavis som denne, for det er ingen andre aviser som skriver om de lokale nyhetene som skjer akkurat her.

Marit Ullern (83), Kolbotn:

– Jeg liker å følge med på hva som skjer, og jeg synes Oppegård Avis gir meg god oversikt over det viktigste som skjer i kommunen. Jeg flyttet hit for 7 år siden, og har lest avisen siden da. Kultur er veldig viktig for meg, og er det jeg synes er mest interessant å lese om. Det er så greit å få oversikt over nye filmer som går på kino, hvilke konserter og kulturarrangementer som kommer osv. 

Wanja Karlsen (63), Holmlia:

– Jeg leser Oppegård Avis fordi den dekker viktig lokalstoff, som jeg er interessert i å lese om. Kultur og opplevelser synes jeg er veldig viktig. Jeg benytter meg mye av Kolben kulturhus og ting som skjer i nærheten, derfor synes jeg det er veldig greit å kunne lese Oppegård Avis og få informasjon om kulturarrangementer, turmuligheter og andre tilbud til både barn og voksne. Jeg synes det er viktig for identiteten til lokalsamfunnet at vi har en avis som dekker saker som angår alle som bor her.

Endre Løvaas (52), Kolbotn:

– Jeg synes det er viktig å holde seg oppdatert på smått og stort. De sakene som er viktigst for meg å holde meg oppdatert på er lokalpolitikk, og spesielt skolepolitikk siden jeg har barn som går på skole. Jeg synes vi får en god balanse mellom positive og negative nyheter, som er relevante for stort sett alle som bor her. I tillegg er det viktig for meg å støtte et lokalt medium, som gjør en viktig jobb. Avisen fungerer på en måte som en vaktbikkje, som tar pulsen både på godt og vondt.

Jan Arne Kristoffersen (67), Kolbotn:

– Jeg er veldig opptatt av å følge med på hva som skjer rundt meg. Det tror jeg de fleste synes er viktig og derfor er Oppegård Avis en god plattform som gir de lokale muligheten til å holde seg oppdatert på nyheter fra nærområdet. Jeg har bodd her så lenge også, så jeg kjenner til mye av det som blir skrevet om. 

Svein Østvang (67), Kolbotn:

– Jeg synes det er nyttig og interessant å lese lokale nyheter. Jeg leser stort sett alt av saker, fordi alle saker er lokalsaker, og dermed angår de meg. Lokal sport, infrastruktur og politikk er det jeg synes er viktigst å lese om. 

Niclas Adolfsson (43), Tårnåsen:

– Jeg leser Oppegård Avis for å vite hva som skjer rundt meg, særlig når det er relatert til sport og politikk. Hvordan det går med damelaget i fotball, hva som skjer med banene og nye prosjekter knyttet til dette. Særlig kommunestyrevalget fulgte jeg tett opp via avisen, og der fikk jeg den viktige informasjon jeg trengte.

Øyvind Larsen (48), Tårnåsen:

Jeg leser avisen for å se hva som skjer rundt om kring. Bla. byutvikling synes jeg det er veldig nyttig å holde seg oppdatert på. Det er viktig for lokalmiljøet med en lokalavis fordi det er feks. mye kulturelt og sportslig som skjer her i nærområdet, men som ikke fanges opp av nasjonale aviser. Da er det fint for oss som bor her å kunne lese om det i Oppegård Avis. 

Ditlef Jacobsen (60), Kolbotn: 

– Jeg bor i utlandet mesteparten av året, og leser Oppegård Avis for å fremdeles få med meg hva som skjer her hjemme. Da kan jeg holde meg oppdatert på det som skjer i lokalsamfunnet uansett hvor jeg er i verden. Kultur og musikk synes jeg er ekstra spennende å følge med på, siden jeg selv spiller musikk.

Trond Lilleng (71), Kolbton:

– Jeg synes avisen inneholder veldig mye bra som er lokalt og relevant for meg. Det er fakta og oppfølging av utvikling i kommunen. For sånne som meg, som har bodd her i mange år, så er det veldig fint med en avis som tar opp sakene til lokalmiljøet vårt. Det er det ingen andre aviser som gjør. 

Arne Rambøl (58), Tårnåsen:

– Jeg leser Oppegård Avis fordi det er artig å holde seg litt oppdatert på det som skjer. Det er viktig for et lokalsamfunn å kunne følge med, og få relevante og ikke minst riktige opplysninger om hvordan ting fungerer i lokalmiljøet. I tillegg får vi boligannonser som er veldig nyttig for de som vil flytte lokalt. Jeg synes også det er fint at lokale virksomheter kan annonsere i avisen. 

Turid Johnsen (66), Kolbotn:

– Jeg synes det er hyggelig med lokalstoff. Det er viktig å holde seg oppdatert og få informasjon om hva som skjer rundt seg. Også er det litt koselig at du ofte kjenner noen som er i avisen. Det blir ikke det samme med de store avisene. Jeg synes det er ganske viktig at folk kan holde seg orientert enten det er politisk, sportslig, etc.  Når man følger med lokalt blir man gjerne automatisk litt samfunnsengasjert. Det gir rom for å diskutere og prate om ting som skjer rundt oss, og det bidrar til å knytte folk sammen. 

Ann Torild Indreeide (67), Tårnåsen:

– Når man bor et sted så vil man jo gjerne prøve å få en liten tilhørighet til området. Det vil jeg si at man får av å lese lokalavisen og følge med på hva som skjer i kommunen og i området rundt oss. Med en lokalavis er det også enklere for folk å delta i samfunnet og være med å påvirke. Enten det er å skrive leserinnlegg, eller å diskutere i kommentarfelt på Facebook. Det er et viktig medie for å knytte befolkningen i kommunen sammen. 

Bli abonnent?

Oi, har du lest helt hit? Da er du nok rimelig interessert i det vi skriver om. Her finner du våre abonnementstilbud.

Powered by Labrador CMS