GRILLMESTER: Oddbjørn Lager Nesje har talt: Grillsesongen er åpnet!

Erklærer grillsesongen for åpnet!

 – Endelig kan vi grille igjen! Dette har jeg ventet på helt siden grillen ble pakket bort i fjor høst, sier APs gruppeleder Oddbjørn Lager Nesje.

Publisert Sist oppdatert

I påsken benytter han anledningen til å lage middag ute - på grillen. Og han er ikke snau:

– Jeg vil herved erklære grillsesongen for åpnet, sier den lokale Arbeiderparti-politikeren, som riktignok avsløres som «utenriks-farende» i påsken av bildet. 

Lager Nesje kan åpenbart mer enn å diskutere politikk i kommunestyret, og er ikke vanskelig å be da vi ber om gode råd for å komme i gang med grillingen.

Ti tips

Her er Oddbjørn Lager Nesje sine ti tips for å komme i gang med grillsesongen i påsken:

1. Planlegg på forhånd: Bestem deg for hva slags mat du vil grille og lag en handleliste med alle ingrediensene du trenger.

2. Sjekk grillen: Før du begynner å grille, sørg for at grillen er ren og i god stand. Rengjør ristene og sjekk om det trengs å bytte ut kull eller gass.

3. Velg riktig grillmetode: Velg mellom direkte grilling for raskere tilberedning av tynne stykker mat eller indirekte grilling for større stykker som trenger lengre tid.

4. Marinering er nøkkelen: Legg til ekstra smak ved å marinere kjøttet eller grønnsakene før grilling. La dem gjerne marinere i noen timer eller over natten for best resultat.

5. Hold temperaturen stabil: Pass på å holde grilltemperaturen stabil gjennom hele matlagingen. Dette kan kreve justering av luftventiler eller brennere avhengig av grilltypen din.

6. Ikke glem å hvile kjøttet: Etter grillingen, la kjøttet hvile i noen minutter før du skjærer det. Dette bidrar til å bevare saftigheten og øke smaken.

7. Vær kreativ med tilbehøret: Tenk utenfor boksen når det gjelder tilbehør. Prøv å grille frukt, lage hjemmelagde sauser eller servere spennende salater ved siden av.

8. Ha riktig utstyr klart: Sørg for å ha alt du trenger innen rekkevidde, inkludert grillredskaper som tang, spatel og pensel for å påføre sauser.

9. Vær oppmerksom på sikkerheten: Grilling kan være farlig hvis det ikke gjøres riktig. Sørg for å følge alle sikkerhetsinstruksjoner og unngå å forlate grillen uten tilsyn.

10. Nyt måltidet utendørs: Dra nytte av det fine været og spis måltidet utendørs med familie og venner. Kos deg med god mat og godt selskap!

Godt selskap gir god påske

Grillmaten smaker selvsagt ekstra godt med godt selskap og påskeferien er en ypperlig tid for å kose seg litt ekstra sammen med sine kjære, familie og venner. 

Her er Oddbjørn Lager Nesje sine tre tips for en vellykket påske med familien:

1. Planlegg aktiviteter sammen: Lag en liste over morsomme aktiviteter som hele familien kan delta i, enten det er å gå på påskeeggjakt, lage påskepynt, eller ta en tur ut i naturen. Å planlegge felles aktiviteter bidrar til å styrke båndene og skape gode minner.

2. Lag en spesiell påskemeny: Ta med familien i planleggingen av påskemåltidene ved å involvere dem i å velge retter og tilberede maten sammen. Dette kan være en flott mulighet til å utforske nye oppskrifter og tradisjoner, og det gir også alle en følelse av deltakelse og samhold.

3. Sett av tid til avslapning og refleksjon: Påsken er også en tid for å slappe av og reflektere og nå kan du få etterlengtet kvalitetstid med familien, enten det er ved å se en film, spille spill eller bare sitte og prate. Det er viktig å ta seg tid til å koble av og være sammen utenfor den hektiske hverdagen.

Han har en siste melding:

– Jeg ønsker alle leserne av Oppegård Avis en riktig god påske, avslutter Oddbjørn Lager Nesje. 

Powered by Labrador CMS