NYSTEKT KEBABPIZZA: viser frem stedets spesialitet, kebabpizza på italiensk pizzabunn. Foto: Yana Stubberudlien

Startet med nytt pizzakonsept

Tasty Grill på Sofiemyr har endret pizzakonseptet fra amerikansk til italiensk, og de byr på en tyrkisk vri for de spesielt interesserte.

Publisert Sist oppdatert
PIZZA, KEBAB OG HAMBURGERE: Tasty Grill Sofiemyr ligger like ved et annet spisested, La Paz Grill. Foto: Yana Stubberudlien

Er det en amerikansk pizzabunn, skal den være crispy, men fluffy. En italiensk pizzabunn skal være sprø og tynn.

Gatekjøkkenet Tasty Grill Sofiemyr, som holder til ved YX-stasjonen i Sønsterudveien 30, har satset på amerikanske pizzabunner siden de startet med utsalg av pizza for noen år siden, men i august i år valgte de å bytte til et nytt konsept og ansatte tyrkiske pizzabakeren Adnan Altun (49) som ny daglig leder.

Vi ser at flere spisesteder i nærområdet selger pizza på amerikanske pizzabunner. Vi ønsket derfor å satse på et nytt konsept, sier Altun.

18 pizzatyper

18 PIZZATYPER: Gatekjøkkenet selger alt fra Pizza Margherita og Pizza Capricciosa til Kebabpizza og Tacopizza.

– Alle pizzabunnene, brødene, sausene og marinadene lager jeg fra bunnen av. Pizzadeigen heves i et døgn og stekes på 320 grader i en elektrisk steinovn, som vi nylig har kjøpt, sier 49-åringen, som bor på Sofiemyr.

Han sier de har 18 pizzatyper på menyen, alt fra Pizza Margherita og Pizza Capricciosa til Kebabpizza og Tacopizza. Pizza selges i to størrelser, medium og stor. I tillegg har de også kebab- og hamburgermeny, samt et godt utvalg av drikke.

Tasty Grill på Sofiemyr inviterte Oppegård Avis til å se på utbakingen av italiensk pizza. Sjekk videoen som viser pizzabakeren Adan Altun som lager stedets spesialitet, Kebabpizza.

– Vi har nå sluttet å selge sigaretter og tobakkpapir. Det er kun matvarer som selges hos oss, understreker daglig leder ved Tasty Grill.

Han sier gatekjøkkenet har 20 sitteplasser inne og 15 parkeringsplasser øst før YX-stasjonen.

– I tillegg til meg skal det jobbe to andre ansatte her, sier Altun.

25 år som pizzabaker

Adnan Altun er opprinnelig fra Tyrkia. Siden han flyttet til Sverige for 25 år siden jobbet han som pizzabaker på et gatekjøkken i Gøteborg.

25 ÅR SOM PIZZABAKER: Adnan Altun er ansatt som daglig leder ved Tasty Grill Sofiemyr.

Jeg startet der for å lære språket, men har jobbet som pizzabaker siden den gang. Det var en tyrkisk pizzabaker ved navnet Osman som lærte meg alt. I løpet av ett år har jeg lært det jeg trenger for å lage god pizza, sier Altun.

Før han begynte på Tasty Grill, jobbet 49-åringen i Kebab Kompaniet i et halvt år.

Les også: Nyåpnet serveringssted på Greverud

Powered by Labrador CMS