ET HAV AV MULIGHETER: Med ordfører Hanne Opdan i fremste rekke fronter alle politiske partier i Nordre Follo sin støtte til årets TV-aksjon. Pensjonistpartiet hadde ikke anledning til å være med på bildet, men støtter initiativet fullt ut.

Går imot boikott av TV-aksjonen

En rekke kommuner boikotter årets TV-aksjon. Et samlet politisk Nordre Follo er uenig.

Publisert

Søndag 18. oktober er dagen for årets TV-aksjon, som går til Verdens naturfond (WWF) og deres arbeid for å bekjempe plast i havet. En rekke kommuner, blant annet i Nord-Østerdal, vil boikotte årets aksjon fordi WWF er for freding av ulv.

Sist fredag møttes gruppelederne for alle politiske partier på Bålerud brygge på Svartskog. Simen Bondevik (Krf) hadde tatt initiativ til samlingen.

Åtte millioner tonn

– Hvert år havner åtte millioner tonn plast i havet. Det er enormt mye. Havet er en viktig del av matfatet vårt, og jeg er veldig glad for at vi støtter denne aksjonen tverrpolitisk i Nordre Follo. Dette er en sak vi trenger bred enighet om både lokalt, nasjonalt og internasjonalt, sier Simen Bondevik.

Ordfører Hanne Opdan mener boikotten av årets TV-aksjon skjer på feil grunnlag.

– Fokuset er på plast i sjøen, og å få dette bort. Derfor er det viktig at alle vi lokalpolitikerne kan gi vår støtte, sier ordfører Hanne Opdan.

– Årets TV-aksjon går til noe som også finnes i andre land. Vi er avhengig av hverandre. Det hjelper ikke om vi rydder strender aldri så mye dersom det andre steder slippes ut plast, sier Tore Kristiansen.

– Smålig

Varaordfører Hans Martin Enger sier at vi i Norge er gode på få plasten i søpla, men plasten er en enorm internasjonal utfordring.

SØPPELJAKT: Mens han ventet på de andre, tok MDGs varaordfører Hans Martin Enger en rask søppelplukking ved Bålerud brygge. Varaordføreren hadde dressen på ettersom han skulle direkte til rådhuset for å gjennomføre en vielse av et brudepar.

Tor Anders Østby er gruppeleder for Senterpartiet.

– Havet er like viktig som landbruket og dyrka mark. At alle står sammen gir en styrke til hele prosjektet. Ulvedebatten opp i TV-aksjonen er en avsporing, selv om det er en del Senterparti-kommuner som mener det er for voldsomt å støtte WWF.

– Så du er ikke enig med dine partifeller?

– Nei, jeg mener det er smålig, faktisk. Det er ikke alltid vi er enig om alt innad i Senterpartiet heller. Her i Nordre Follo er vi alle enige om det viktige prosjektet som TV-aksjonen er, sier Tor Anders Østby.

Powered by Labrador CMS