PROGRAMMET ER SATT: Leder Svanhild Kvernaas viser frem Seniorakademiet Oppegårds høstprogram som nå er å finne på Eldresenteret, biblioteket, Kolben og nettsiden folkeuniversitetet.no.

En akademisk høst

Historie, kunst, kultur, politikk og musikk: høstprogrammet for Seniorakademiet Oppegård er klart.

For 27 år siden ble Seniorakademiet Oppegård startet med 30 deltakere. Nå teller de hele 670 medlemmer, og er blitt et viktig forum for menneskelig kontakt og for utveksling av kunnskap og erfaringer.

Etter flere møter og mye planlegging er endelig høstprogrammet 2018 klart.

– Jeg er fornøyd med høstens program, og jeg vet at alle som kommer er gode formidlere, sier leder Svanhild Kvernaas.

Oppmøtet er det ingenting å si på med omtrent 400 tilstede på hvert foredrag.

– Det har fungert bra å ha foredragene i sal 1. Den er stortsett full hver gang! Sier hun.

Personlig favoritt

En av Kvernaas` personlige favoritter er foredraget av journalist og redaktør John Olav Egeland (se bilde) som heter «Har vi tatt demokrati og rettsstat for gitt?»

Les også: Bygger nytt utkikkstårn

– Personlig synes jeg dette er kjempeinteressant! Dette er et meget aktuelt tema og fint at noen setter ord på det. Jeg synes Egeland reflekterer rundt dette på en interessant måte, sier hun.

Saken fortsetter under bildet. 

JOHN OLAV EGELAND: Er journalist og redaktør, og har vært i Dagbladet siden 1978. Han er en av de mange spennende foreleserne som kommer til Kolben i høst.

Mange spennende foredrag

Ellers er det bare å glede seg til følgende foredragsholdere: Kristi Kinsarvik, Per Arne Totland, Thor Gotaas, Trond Bentestuen, Asle Toje, Stein Olav Henrichsen, Stein P. Aasheim, Astrid Nøklebye Heiberg, Leif Gjerland, Edvard Hoem og Marianne Mørk og Philip Kruse. For ikke å snakke om Follo Seniororkesters faste høstkonsert den 24. oktober.

– Det er fantastisk hvert år! Det fleste som er der er jo pensjonerte profesjonelle musikere som leverer musikk av høy kvalitet, sier Kvernaas.

Powered by Labrador CMS