SALG: FAU-representanter ved Ingieråsen skole arrangerer bruktsalg av kjoler og dresser før årets nyttårsball.

På tide å ta frem ballkjolene

Torsdag 18. november arrangeres det salg av brukte kjoler og dresser på Ingieråsen skole, og FAU håper at folk vil ta frem kjolene fra skapene.

Publisert Sist oppdatert

Etter nyttår går det bokstavelig talt i ball på de fleste av landets ungdomsskoler. Som det alltid har vært, skal årets tiendeklassinger entré skolens gymsal for dans og polonese i lange ballkjoler og dress.

Flere steder i landet meldes det om press på å kjøpe dyre klær, men på Ingieråsen skole har de en løsning.

Torsdag 18. november mellom klokken 18-20 arrangerer FAU ved Ingieråsen skole et bruktmarked for ballkjoler og dresser, med mulighet for prøving.

Mellom 16.30 og 17.30 kan tidligere elever og andre som eier penklær komme til Ingieråsen skole med kjoler eller dresser de ønsker å selge, så vel som sko og vesker.

Betaling med Vipps

– De som kommer og leverer kjolene sine, får betalt direkte via Vipps, forklarer Sissel Nerland, FAU-representant ved Ingieråsen skole.

Klærne merkes med navn og telefonnummer, og hvis noen vil kjøpe dem, vippser kjøperen direkte til det telefonnummeret som står på plagget. Selgeren får 100% av fortjenesten, og skulle ikke kjolen bli solgt, kan den hentes igjen etter markedet.

– Alle som har levert en kjole, må komme senest klokken 21, helst mellom klokken 20-20.30 og hente kjolen, hvis de ikke har fått inn vipps på telefonen sin, sier Nerland.

FAU-REPRESENTANT: Sissel Nerland er FAU-representant ved Ingieråsen skole og med på arrangere bruktsalget av kjoler og dresser.

Håper på mange selgere

FAU håper å få inn mange kjoler og dresser, og Nerland forteller at arrangementet er blitt holdt før. Tidligere FAU-representanter kan melde om over hundre besøkende, og enda flere kjoler til overs. Det er som regel tidligere tiendeklassinger som selger kjolene sine, og både 04- og 05-kullet kan stå klare til å selge sine kjoler, da det verken ble bruktsalg for 04-erne eller ball for 05-erne i fjor.

– Vi kan jo egentlig nesten favne to tiendeklassegrupper, som kan komme og selge kjolene sine, eller dressene sine, sier Sissel Nerland.

Flere fordeler

Det er heller ikke å legge skjul på at det er noen fordeler med å kjøpe en brukt kjole. Prisene ligger på rundt 1000-1500 kr, noe som er mye billigere enn mange nye kjoler. I tillegg er CO2-utslippet mye lavere med å kjøpe brukte klær, og salget varer kun i 2 timer.

– Du reduserer pengebruk og kjøpepress. Det er bra for lommeboka, for miljøet og det er god tidsbruk, oppsummerer Sissel Nerland.

Det er også verdt å nevne at kjolen eller dressen du kjøper også kan selges videre på samme arrangement året etter, om du ikke trenger den lenger.

Positiv utvikling

Men så var det dette med kjøpepress da, for er det mye press på Ingieråsen?

– Nei, ikke etter at det her begynte, mener Nerland, og refererer til den nye tradisjonen.

Det har altså vært en positiv endring de siste årene etter at de startet med bruktsalget, men hun er enig i at det var litt verre før.

– Det var jo mer press før. Jeg har en sønn som gikk ut for seks år siden, og da var det mer press. Ikke kjolepress, for jeg har jo en sønn, men det var mer press totalt sett med tanke på limousiner og sånn, men det ble jo forbud mot det i løpet av de årene han gikk der, forklarer hun.

Oppfordring

Nerland oppfordrer også guttene til å selge sine antrekk, da det i tidligere år har vært mest kjoler.

– Gutter kan jo også komme og selge dressene sine, for de vokser jo ofte ut av dem, sier hun.

Powered by Labrador CMS