ENGASJERT: Noen på russebussen Ron Jon 2023 lever med kreft tett på seg. Derfor ville guttene på bussen vise at de bryr seg. På bildet ser du: Henrik Hovde (f.v), Lukas Tonne, Oscar Alvseike, Michael Falkeid, Marius Sebastian Sagen og Elias Borge.

Oppegårdruss samlet inn 20.000 til kreftforeningen

På russebussen Ron Jon lever noen av guttene med kreft tett på seg. Det har gjort engasjementet ekstra stort for denne gjengen.

Publisert

Det er blitt en greie at russ tar et krafttak i kampen mot kreft.

– Det er alltid noen som blar opp til kreftsaken. Det er variert hvor mye folk støtter med, men vi har dratt til litt ekstra i år, mest fordi at vi vil vise familien til guttene på bussen vår at vi bryr oss, forteller Elias Borge.

Han er en av 31 gutter på Russebussen Ron Jon 2023, og er buss sjef sammen med Marius Sebastian Sagen.

Ville støtte noen på bussen

Borge forteller at guttene på bussen som er direkte berørt av kreft i nær familie, ikke har fortalt om situasjonen hjemme til alle guttene på russebussen.

– Det er ikke så lett for alle å snakke om. Det meste av info kommer allikevel til oss som er buss sjef. Jeg har fått lov til å snakke om at det er noen på bussen som lever tett på kreft, sier han.

– Vi vil vise at vi vil bidra. Når det er foreldre, og folk veldig nært som rammes, blir det litt ekstra engasjement, sier Borge.

På spørsmål om hvordan de berørte har reagert på at de andre har valgt å vise sin støtte på denne måten, svarer Borge at de synes det er hyggelig. Han poengterer at det ikke er noe de har fått forespørsel om, men at det er noe de har villet gjøre.

– Vi har ikke pratet om at det er derfor vi støtter denne saken, vi har bare blitt enig om at det gjør vi, sier han.

Mange som bryr seg

– Det har vært veldig stort å se hvor mange som bryr seg. Ikke minst at russ kan hjelpe til med noe viktig. Å vite at vi støtter både våre egne, og andre er godt. Russ er ikke bare fyll. Det er godt å vite at man gjør en innsats for andre, sier Borge.

Marius Sebastian Sagen, som også er på samme russebuss, forteller at alle av de 31 guttene bidro.

Han forklarer at det etter russekullet 2002 har vært en greie at man skal overgå fjoråret med å støtte en god sak. Han sier det høres ut som en teit tradisjon, men med tanke på at man hjelper med noe viktig synes han at den «konkurransen» i grunnen er bra.

Det fungerer slik at man legger ut et bilde på sosiale medier, og for hver person som liker bildet, så må man gi en sum i kroner.

– Vi droppet «liksene» og ga fra egen lomme. Vi er 31 på bussen og det er fint og se at det da monnet såpass mye, avslutter han.

Powered by Labrador CMS