Disse jentene er helt på nett!

Kolbotns volleyballjenter 04 satser friskt. Nå håper de flere jenter blir med og spiller.

Publisert

Vi møter Ella Fagertun Remberg (13), Eira Aalefjær (12), Embla Lindeberkke (12), Eline jensen (12) og Helene Gulbrandsen (12) på trening i Østre Greverud Idrettshall. De fem jentene stråler av idrettsglede og iver over å fortelle om sporten i deres hjerte, sporten de elsker, og sporten de er dyktige i, nemlig volleyball.

– Du er nødt til å skrive om hvor godt miljøet er på laget her. Vi har det så forferdelig morsomt, sier jentene i munnen på hverandre.

PS! Saken fortsetter under bildet. Se også jentene i aksjon i videovinduet øverst i saken!

Fra hele kommunen

KRAFTJENTER: Ella Fagertun Remberg (13), Eira Aalefjær (12), Embla Lindeberkke (12), Eline jensen (12) og Helene Gulbrandsen (12) stortrives på volleyballbanen.

Oppdrag utført, og undertegnede kan skrive under på dette. Selv om jentene kommer fra tre forskjellige skoler, brytes grensene ned på banen. Her er alle like, og her er alle like mye verdt.

– Vi pleier alltid å få gode tilbakemeldinger fra folk som ser oss spille at vi har så god lagånd. Vi har en regel på at det ikke skal være noe negativitet på banen. Hvis du feiler, skal vi bygge hverandre opp istedenfor å kjefte hverandre ned. Det er en av våre største styrker, sier jentene.

Les også: KILs G16 til topps i VIFs ungdomscup

– Dette er en veldig samlende sport hvor man lett kan tilegne seg kunnskapene som trengs for å bli god. Alle nye blir raskt tatt med og lært opp slik at de skal komme på samme nivå, og vi legger stor vekt på at alle skal trives her, sier jentene ivrig.

I tillegg til seriespill, er det også cuper, og snart skal jentene på overnattingscup i Ålesund.

– Det gleder vi oss fryktelig til. Da skal vi fly oppover og overnatte og spille. Det blir stas, sier de.

PS! Saken fortsetter under bildet!

KRAFTJENTER: Ella Fagertun Remberg (13), Eira Aalefjær (12), Embla Lindeberkke (12), Eline jensen (12) og Helene Gulbrandsen (12) stortrives på volleyballbanen.  Her er de sammen med flere lagkamerater i flere aldersgrupper i ØGI. 

Ønsker flere

Treningene foregår på mandager fra klokken 16.00-17.10, og på torsdager fra 16.45-17.45. Jentene trener sammen med 03-laget, men er nå på jakt etter flere spillere, slik at de kan ekspandere til stor bane med seks spillere fremfor å spille treervolleyball, slik de gjør nå.

– Det hadde vært råkult å få spille på større bane. Det er teknisk mer utfordrende og morsomt, og større bane. Derfor håper vi at noen som har lyst til å begynne kan melde seg. Dette er en morsom sport, og dersom noen har lyst til å bli med, skal vi sørge for at de lærer alt de trenger, sier jentene.

Les også: Bredde er like viktig som topp

Vi spør om hvilke egenskaper en god volleyballspiller må ha for å mestre sporten.

– Man bør jo være god til å sikte, for det er jo ikke slik at man bare kan mæle ballen avgårde på måfå, men slikt lærer man seg etterhvert. Det er mye teknikk, rett og slett, men det hele starter med riktig håndstilling. Etter dette går det meste av seg selv, sier jentene

 

Powered by Labrador CMS