SVØMMING

FIKK STØTTE PÅ 235.000 KRONER: Ifølge Rune O. Årnes fikk svømmegruppen seks startpaller. – De kostet 235.000 kroner inkludert moms, og i tillegg bekostet kommunen monteringen, sier han.

Jubler for nye startpaller

Svømmegruppen i KIL takker kommunen for de splitter nye startpallerne. – Nå kan vi ha et proft svømmestevne hos oss. Det er også veldig motiverende for våre svømmere, sier Rune O. Årnes på vegne av Kolbotn IL Svømming.

Publisert Sist oppdatert

Sommeren 2019 ble Sofiemyr svømmehall stengt etter at fliser i det store bassenget løsnet. Anlegget var stengt i ett år som følge av en større rehabilitering. I den planlagte åpningen i mars i fjor, kom Covid-19 som brems, så hallen ble åpnet igjen først i juni.

Kommunen fortsetter sitt arbeid med å oppgradere svømmehallen på Sofiemyr da det ble vedtatt at den skal ha en levetid på ti år til.

I forbindelse med dette har svømmegruppen til KIL søkt kommunen om støtte for å kunne oppgradere de seks startpallerne fra 1972 til en standard som de fleste svømmehallene har i dag, nemlig med et sett nye konkurransestartpaller fra Swiss Timing.

– Normalt arrangerer vi Roald Amundsen Cup svømmestevne to ganger i året , og har rundt 350 svømmere – mange elitesvømmere i Norge og deres familier på besøk. Det er viktig at vi i Nordre Follo også har den standarden som forventes av svømmehaller, sier Rune O. Årnes (53), stevneleder for Roald Amundsen CUP og styremedlem for Kolbotn IL Svømming.

Var 50 år gamle

Svømmegruppen til KIL, som har rundt 50 konkurransesvømmere i alderen fra ti til 16 år, kan nå juble etter å ha fått kommunal støtte til innkjøp av de etterlengtede konkurransestartpallene.

ER ALLEREDE I BRUK: De nye startpallerne er allerede i bruk.

– Dagens startpaller var cirka 50 år gamle og begynte å bli utslitte. De var heller ikke sikre nok. Svømmere, trenere og hallvakter har rapportert om flere nestenulykker der svømmere og badende gjester sklir på pallene ved stup. Vi har i flere år forsøkt å bøte på dette med sklisikker tape, men det er ikke godt nok, sier Rune O. Årnes.

På vegne av svømmergruppen takker stevnelederen kommunen for støtten.

– Vi er veldig glad for denne gaven. De nye startpallerne, som kommunen betalte 235.000 kroner for, er en viktig investering for oss og skal brukes til trening, men også til Roald Amundsen Cup 2021, som går av stabelen 17. og 18. april hvis smittesituasjonen tillater det, sier 53-åringen fra Oppegård.

Han påpeker også at svømmegruppen selv har bekostet noe som heter ryggstartlister, slik at ryggstartere kan bli helt optimale.

– Viktig at hallen holdes åpen

MOTIVERENDE: – Det er motiverende å få nytt utstyr, sier Troy Guldhav (15).

Rune O. Årnes sier at de yngste svømmerne trener én gang per uke, mens de eldste trener seks ganger så mye.

Troy Guldhav (15) er en av de 50 konkurransesvømmerne i KIL som har tatt i bruk de nye startpallerne. Han mener det er viktig at de som satser på svømming har tilgang til det beste utstyret.

– Nå har vi fått fantastiske startpaller. Det gjør at vi kan trene start og stup uten å skli i avsparket sånn som vi gjorde før. Det er motiverende å få nytt utstyr når vi trener så mye, hver dag, sier 15-åringen.

Han påpeker at nå som svømmegruppen er så godt i gang, er det viktig at svømmehallen holdes åpen, og ikke stenger på grunn av Covid-19.

– Jeg håper virkelig ordføreren og kommunen ser oss og tenker at det er veldig viktig at vi holder idretten vår i gang. Vi er mange barn og unge som nå virkelig håper at kommunen hører på oss, sier Guldhav.

2 millioner i tapte inntekter

Som følge av de strenge koronatiltakene og nedstengingen av samfunnet i forbindelse med Covid-19-utbruddet, mistet den lokale svømmegruppen store inntekter i fjor.

– Omsetningen i 2019 var på cirka 5,5 millioner kroner, mens den i fjor var på kun 3,5 millioner kroner. Svømmeskolen utgjør en stor del av inntektene våre. Vi har tapt mye som følge av kansellerte kurs under pandemien. Vi måtte også skalere ned kostnadene våre betydelig, og var nødt å permittere våre trenere og instruktører, rundt 30 av disse på det meste, sier Årnes.

Han påpeker at per i dag har svømmegruppen ingen permitterte i stabben.

Fikk koronastøtte

– Vi har fortsatt store utfordringer. Hver uke står rundt 100 barn på ventelisten hos oss i håp om å få svømmeopplæring. Vi savner mer svømmeopplæring, bedre treningstider og mer treningstid for både skolen og idretten, og håper at kommunen lytter til oss, sier Årnes.

Etter å ha søkt idrettsforbundet om den såkalte "koronakrisepakke tre", fikk svømmegruppen tilskudd på cirka 300.000 kroner for tapte inntekter i svømmekursene og stevnet de ikke kunne avholde i november i fjor på grunn av alle kanselleringene.

Powered by Labrador CMS