RYDDER OPP: Politiet i distriktet hjelper til med stort og smått, og fikk på fredag tak i to unge lovbrytere på Kolbotn.

Samlet penger til fiktiv organisasjon

To gutter på 16 og 17 år gikk dør til dør på Kolbotn fredag kveld for å samle inn penger til en uekte organisasjon.

Publisert

Fredag kveld i 21.00-tiden fikk politiet melding om at to mørkhudede gutter ringte på dørene rundt om på Kolbotn for å samle inn penger.

De to guttene på henholdsvis 16 og 17 år er begge fra Oslo.

– Vi fikk melding ti på ni på kvelden om at to gutter samlet inn til noe de kalte for "Islamic relief", men dette viser seg å være en fiktiv organisasjon, sier Per Olav Tjore, operasjonsleder i Øst politidistrikt. 

Til fattige barn i Afrika

Guttene skal ha sagt at pengene skulle gå til fattige barn i Afrika, mens hensikten var å samle penger til seg selv. Etter meldingen kom inn ble en politipatrulje sendt ut, og lovens håndhevere fant de unge lovbryterne før de kunne stikke av med pengene.

Det som de to guttene tenkte kunne bli ekstra lommepenger, endte istedenfor med en telefon til foreldrene fra lovens lange arm.

– Vi kontaktet foreldre til guttene og det ble opprettet en politisak på forholdet. De skal ha gått og ringt på dører og samlet inn, og sagt at det skulle gå gå til fattige barn i Afrika.

De erkjente begge etter hvert at de hadde samlet inn til seg selv.  

De unge unge lurendreierne hadde samlet inn totalt 800 kroner før de ble tatt hånd om av politiet. 

Powered by Labrador CMS