STOLT: Utbyggingsdirektør i Solon, Tom Andrè Svenning-Gultvedt er stolt av prosjektet i Storebukta.

Barnefamilier til sentrum

Over 60 prosent av de ny boligene i Storebukta er allerede solgt. Utviklingsdirektør i Solon, Tom André Svenning-Gultvedt, er strålende fornøyd.

Publisert

Onsdag 11. april startet salget på de nye boligene i Storebukta. På en uke har over 60 prosent av boligene, som hittil er lagt ut, blitt solgt.

Les også: Skal bygge hybridboliger

– Vi har solgt alle toromsleilighetene, men det er fortsatt townhouse og leiligheter igjen, sier Tom André Svenning-Gultvedt.

Saken fortsetter under bildet. 

 

SLIK BLIR DET: Sånn vil blokkene i Storebukta se ut.

Lokale kjøpere

Hittil er 13 townhouse og 46 leiligheter lagt ut for salg, og i løpet av mai legges de siste 21 leilighetene ut. Så langt er interessen stor, og mange kjøpere kommer fra kommunen.

Les også: Snart klart på Kantor

– Av de townhousene som er solgt, er det primært til barnefamilier, og toromsleilighetene er primært solgt til førstegangsetablerende. Det er nesten utelukkende lokale vi har solgt til, sier Svenning-Gultvedt.

Hele prosjektet er ventet å stå ferdig etter sommeren 2020.

Luftig og lyst

De to boligblokkene og 13 townhousene vil ha inngangspartiene vendt mot et bilfritt og grønt tun. Svenning-Gultvedt tror det blir et fint, barnevennlig område.

Les også: Slik ser det ut på Taraldrud nå!

– Primærvisjonen til Solon er å bygge flotte boligprosjekter så folk har lyst til å flytte dit. Her ligger føringene med disse townhousene i bunn og lav utnyttelse totalt sett. Det gjør at ting blir veldig luftig, solrikt og grønt. Leilighetsbygget ligger som en skjerm mot toget, og hele utearealet blir bilfritt, sier han.

TOWNHOUSE: Townhousene solgt hittil er primært solgt til barnefamilier.

Saken fortsetter under bildet.

 

Ingen bakside

FIKS FERDIG: Sik vil det se ut når prosjektet er ferdig i 2020.

Solon har vært svært opptatt av å få baksiden på leilighetsbyggene, det som vender mot togskinnende, til å se attraktivt ut.

– De fleste soveromsfasader er en bakside, vi har jobbet mye med at baksiden ikke skal være en bakside, for det er dette alle ser når de kjører forbi med toget. Vi har jobbet mye med god arkitektur gjennom fasaden også, og bruker aluminium som vil reflektere lyset, sier Svenning-Gultvedt.

Øvrige materialer på blokkene er i vedlikeholdsfritt tre, og townhousene skal bygges i teglstein samt brent, vedlikeholdsfritt tre.

– Det blir tre inne på balkongene, også er det aluminium i det utvendige skallet. Det er utrolig fin refleksjon i det, og kommer til å bli luftig, sier han om fasaden på leilighetsbyggene.  

Aktivitetspark

Beliggenheten til de nye boligene er midt i smørøyet, og Svenning-Gultvedt påpeker at området har mange fordeler.

– Det fine er at det er så nært ved sentrum. Det er vestvendt og gode solforhold, og langt mellom leilighetene og townhousene. Man har solen nesten okke som.

I tillegg til boligene, skal skal det lages en aktivitetspark med blant annet sandvolleyballbane, sjakkbord, solseil og grillplasser, som kommunen skal overta når prosjektet er ferdig. Denne blir liggende der fotballbanen i Theodor Hansens vei ligger i dag.

Powered by Labrador CMS