Togtilbudet i Nordre Follo

HAR VÆRT STENGT I SEKS UKER: Arbeidene, som har pågått på på sporet mellom Oslo S og Rakkestad/Rygge siden 27. juni, skal avsluttes førstkommende mandag 10. august.
HAR VÆRT STENGT I SEKS UKER: Arbeidene, som har pågått på på sporet mellom Oslo S og Rakkestad/Rygge siden 27. juni, skal avsluttes førstkommende mandag 10. august.

Varsler om lav fart og forsinkelser

Fra mandag 10. august kan du kjøre toget igjen, men beregn god tid. Vy advarer om saktekjøring og forsinkelser på strekningen mellom Oslo S og Ski hele uken.

Publisert

Til og med søndag 9. august utføres det arbeid på sporet mellom Oslo S og Rakkestad/Rygge.

Arbeidene, som har pågått på den ovennevnte strekningen siden 27. juni, skal avsluttes førstkommende mandag 10. august.

Les også: Oppgitt over tog- og bussforbindelser mellom Ski og Kolbotn

Saktekjøring i en uke

Fra mandag 10. august til og med fredag 14. august (uke 33) blir det saktekjøring mellom Oslo S og Ski. Dette for at skinnene får «sette seg» etter arbeidene, ifølge Vy.

Som togpassasjer må du derfor regne med forsinkelser på 10–15 minutter, varsler Vy via hjemmesiden.

I tillegg skal alle ekstraavgangene på linje L2x, L21x, L22x og R20x innstilles i rushtiden hele denne uken. Bane NOR henviser til togene som kjører.

Seks uker i sommer

Bygging av et nytt dobbeltspor mellom Kolbotn og Hauketo var ferdig i slutten av juli. Mandag 27. juli ble anleggsområdet forkortet. Kjørestrømmen for togene ble koblet inn på strekningen fra Holmlia og sørøver, for kjøring av tog som blant annet skal teste signalanlegg og nye spor inn mot Ski stasjon.

Østfoldbanens vestre linje (Oslo S–Rygge) og østre linje (Oslo S–Mysen/Rakkestad) har altså vært stengt de seks ukene i sommer.

Frem til mandag 10. august kjøres derfor ikke tog fra Kolbotn stasjon til Ski, Stabekk, Skøyen og Mysen per i dag.

BLIR EN GRØNN, LYSSATT VEGG: – Dette er bare en av mange flotte elementer som skal få stasjonen til å bli et attraktivt, trygt og spennende sted å oppholde seg. Når alt blir klart, blir dette en grønn, lyssatt vegg opp mot «kiss and ride».
BLIR EN GRØNN, LYSSATT VEGG: – Dette er bare en av mange flotte elementer som skal få stasjonen til å bli et attraktivt, trygt og spennende sted å oppholde seg. Når alt blir klart, blir dette en grønn, lyssatt vegg opp mot «kiss and ride».

Som følge av dette må togpassasjerene på Kolbotn stasjon fortsatt frem til mandag benytte seg Ruters tilbud, mens Vy kjører busspendel fra Brynseng til Ski via Solbråtan, Myrvoll, Oppegård, Greverud, Langhus og Vevelstad.

Ski stasjon og Follobanen

På Ski stasjon pågår arbeidet med å koble sammen og tilpasse spor rundt stasjonen, og stabilisere grunnen. I tillegg til arbeidet som krever stans i togtrafikken pågår arbeidet med å ferdigstille vestsiden av den nye stasjonen.

Mandag 10. august åpner første del av nye Ski stasjon. Stortingsrepresentant og gruppeleder for Nordre Follo Høyre, Anne Kristine Linnestad, som nylig har vært på befaring der, gleder seg til åpningen.

– For en stasjon det blir! Her bør det komme internasjonal anerkjennelse av estetikk, betongarbeider, stål- og trekonstruksjoner og utsmykninger når hele stasjonen står ferdig i 2022, sier hun.

Les også: Sjekk de historiske bildene!

    Reiseråd fra Vy:

 • Beregn ekstra tid til bytte mellom buss og tog, samt ta høyde for at buss kan bruke lengre tid (antatt 30–60 minutter) enn det toget normalt bruker.
 • Vær oppmerksom på at bussene kan få andre avgangstider enn togets ordinære avgangstid. Togene kjører til oppsatt avgangstid.
 • Retten til prisavslag ved forsinkelse gjelder ikke ved planlagte endringer i trafikken som er varslet på forhånd, der det er informert om at ekstra reisetid må påregnes.
 • Vy har tiltak ved buss for tog som følger helsemyndighetenes reiseråd og råd for å hindre smittespredning. Merk at bussene kan holde toalettene avstengt.
 • Vi minner om at det oppfordres til å unngå reiser som ikke er nødvendig, eller reise på andre tider på døgnet enn de travleste avgangene. Videre er det viktig med god håndhygiene og ikke reise hvis en mistenker smitte. Les alle våre reiseråd i forbindelse med korona.
 • Ha gyldig billett før du skal reise og kjøp gjerne billett via vy-appen.
 • Togbilletten er gyldig på Ruters linjer der vi har et samarbeid med dem, i tillegg til på alternativ transport.
 • Vær oppmerksom på at det også er sommerruter.
 • For detaljer for din reise, benytt reiseplanleggeren på vy.no og Vys billettapp.
 • Alle tog og togselskap som kjører på disse strekningene blir berørt av arbeidene, inkludert Flytoget og Go-Ahead. Flytoget og Go-Ahead har ansvar for kundeveiledere og reisealternativer for sine kunder.

Les også: Pakkhuset som sykkelhotell

Powered by Labrador CMS