AP-LAGET: Dette er favorittlaget til Eva Rogneflåten.

Jeg heier på laget!

Jeg skal bruke stemmeretten min. For meg er et sosialdemokratisk, inkluderende og likestilt samfunn, bygd på verdiene fellesskap, frihet, likhet og solidaritet viktig.

Publisert Sist oppdatert

 

NB: Dette er et debattinnlegg. Innlegget representerer skribentens meninger. 

Derfor stemmer jeg på Nordre Follo Arbeiderparti (NFAP) sine mange flotte kandidater.

For meg er LAGET viktig. Nordre Follo Arbeiderparti har et godt og bredt sammensatt lag – de har den yngste på 17 år og den eldste på 93! Gjennomsnittsalderen er 50 år, og de har både elever, småbarnsforeldre og pensjonister. 

Kandidatene kommer fra Hammerfest i nord til Vennesla i sør, fra Bergen i vest til Finnskogen i øst. NFAP har alt fra elever på videregående til pensjonert trygdesjef med mastergrad i historie. De har både gründere, selvstendig næringsdrivende, offentlig ansatte og trygda. De har selvsagt fagforeningstillitsvalgte sterkt representert. De har funkiser med på laget, som vet hvor skoen trykker i systemet. De har folk som har bedrevet selvmedisinering og hatt selvmordserfaring, og som har kommet styrka ut av brasene. De har kreftoverlevere. De har single, samboere, ektefolk og skilte - med barn, ufrivillig barnløse og frivillig barnfrie. De har ferskinger og folk som har drevet med politikk i tiår. Og de har selvsagt den stødige Hanne Opdan som ordførerkandidat og Oddbjørn Lager Nesje som varaordførerkandidat.

ENGASJERT: Eva Rogneflåten er engasjert og var med å arrangere kvinnemesse på Kolbotn.

Du trenger ikke være rakettforsker for å være min kandidat…

Men det hjelper når en i tillegg heter Shahram Ariafar og brenner for de som sitter aller nederst ved bordet. Han er glødende opptatt av inkludering og likestilling – for alle! Jeg tror de fleste kommer til å merke ham i kommunestyret de nærmeste åra. 

Og så har de Sunniva Salvesen. Hun er ei jente som så vidt greier å fylle 18 før året er omme, og er dermed den yngste listekandidaten i kommunen. Til tross for sin unge alder har hun rukket mye. Hun er nå talsperson for klimasaker i Akershus AUF og aktiv med på skolevalgdebattene i fylket. Du så henne kanskje også i TV-ruta 22. juli i år, da hun var en av AUF-erne som leste opp navn. Hun synger og spiller og er ikke redd for å stå på en scene. Med henne i kommunestyret vil vi få ei viktig og klar stemme inn for ungdomspolitikk og klimaspørsmål. For å nevne et par navn på lista.

Mangfold er bra, for da har de mange bein å stå på. De kan spille hverandre gode, og ha øret ned mot bakken for å kjenne på hva folk trenger.

For som de sier: De beste løsningene finner vi sammen!

Så jeg heier på laget og stemmer Nordre Follo Arbeiderparti. (Og om du ikke skulle bruke samme partiliste som meg, så er det lov å gi noen av de knallgode kandidatene en slenger.)

Godt valg.

Eva Rogneflåten

Powered by Labrador CMS