VALG 2023:

ALLE TIL URNENE: 11.september er høstens viktigste dato for alle demokratitilhengere der ute.

Først velge - så klage

De neste 31 dagene skal Oppegård Avis gjøre alt vi kan for å gi deg best mulig forutsetninger for å kunne klage høylytt de neste fire årene.

Publisert

KOMMENTAR: 11. september er en av høstens desidert viktigste datoer. I hvert fall for alle som er interessert i lokalpolitikk, som har meninger om hvordan lokaldemokratiet skal forvaltes, eller som har et snev av tastatur-kriger i seg. 

Og husker du å plassere lappen i urnen før den overnevnte datoen, har du automatisk rett til å klage og mene også de neste fire årene. Først stemme - så klage!

«Det er bedre å velge feil ut fra overbevisning enn å aldri velge», sa den sveitsiske legen Paul Tournier. Jeg er ikke så sikker på om jeg alltid er enig i det. I prinsippet ja, men når det gjelder både stortings- og kommunevalg, er det langt fra alltid man er enig med de andre velgerne. Av og til hadde det kanskje vært en fordel om de andre ikke valgte...

I tidenes første valg i Nordre Follo kommune var det faktisk «bare» 70 prosent av de stemmeberettigede som stemte.

Eskil Bjørshol, redaktør i Oppegård Avis

Sånn er heldigvis virkeligheten i et godt utviklet demokrati. Det er derfor mange grunner til å ønske seg en høy valgdeltakelse. I tidenes første valg i Nordre Follo kommune var det faktisk «bare» 70 prosent av de stemmeberettigede som stemte. Det var lavt til å være et omstridt skjebnevalg for den da tvangssammenslåtte storkommunen. 

Mye vann har rent ut i Gjersjøen siden 2019. Kanskje har til og med noen sår grodd mens vi har gått gjennom en pandemi, måtte hanskes med en europeisk krig og strevd med knappe kommunebudsjetter. Kan vi ikke sette oss et kollektivt mål her i Nordre Follo om å knuse det forrige stemmetallet? Skal vi ikke gjøre demokratiet den tjenesten?

I ukene mot valget skal i hvert fall Oppegård Avis gjøre vårt for å forsøke å gi deg best mulig forutsetninger for å velge. I tillegg håper vi å bidra til entusiasme rundt valget, å belyse forskjellene mellom partiene og å være en arena for friske diskusjoner. I våre spalter er det lov å både fremheve sin egen politikk og kritisere andre. Det tåler vi.

De som har lest Oppegård Avis de siste dagene har garantert merket at valgkampen for alvor er i gang. FrP dundrer løs mot AP når det gjelder eiendomsskatt og Ap roser sin egen styring. Venstre dundrer løs mot FrP for «cowboy-politikk», Pensjonistpartiet sparker Venstre-lederen på leggen, Høyre maner til edruelighet i debatten og MdG snakker om natur. Nå mangler vi bare noen friske fraspark fra Sp, SV, Rødt og KrF, så er alle «de store» i gang. Ja, kanskje vil til og med både Sentrum og Liberalistene komme på banen? 

I så fall er det stor sjanse for at du leser om det i Oppegård Avis, for i løpet av de neste 31 dagene er kommunevalget 2023 vår viktigste prioritet. Nei, du får ikke noen fancy automatisert valgomat med fiffig layout. Du får ikke noe hjelp til å velge, for valget må du ta selv. Hos oss får du derimot debattinnleggene, portrettene og de relevante politiske saker - sirlig pakket inn den mest lokale innpakningen som finnes. 

Vil du være oppdatert når du leverer fra deg årets viktigste lapp, så er det Oppegård Avis som gjelder.

Kan vi ikke sette oss et kollektivt mål her i Nordre Follo om å knuse det forrige stemmetallet?

Eskil Bjørshol, redaktør i Oppegård Avis

Powered by Labrador CMS