Værvarsel

VÅT FREDAG: Meteorologene har sendt ut gult farevarsel for styrtregn. Illustrasjon: Meteorologisk institutt

Varsler om styrtregn fra morgen til kveld

Meteorologisk institutt sender ut farevarsel på gult nivå for styrtregn.

Publisert Sist oppdatert

Fra fredag formiddag til fredag kveld ventes kraftige regnbyger i vårt område. Det er store lokale variasjoner i intensitet og mengde, og været kan endres raskt, melder Meteorologisk institutt (MET).

Det er etterdønninger fra stormen «Ellen» som indirekte fører til de kraftige bygene som forventes fredag på Sør- og Østlandet.

Kraftige regnbyger med lyn og torden

Kraftig regn med regnbyger ventes å komme fra cirka midt på dagen. Det dårlige været vil fortsette frem til sent på kvelden, til rundt klokken 22:00.

Mellom klokken 18:00 og 19:00 forventes det også lyn og torden, ifølge yr.no. Temperaturene vil ligge på mellom 17 og 20 grader.

Gult farenivå

MET har ogsåP sendt ut farevarsel på gult nivå for styrtregn i vårt område på fredag. Gult er det farenivået som brukes om en moderat farlig situasjon, som kan forårsake skader lokalt.

Gule farevarsler sendes ut når det forventes mindre konsekvenser:

  • Det kan bli skader lokalt
  • Strømbrudd kan forekomme
  • Det er sannsynlig med forsinkelser i trafikken
  • Vind kan gjøre det farlig å være i fjellet.

De fleste vil kunne fortsette sine daglige gjøremål, men de som for eksempel planlegger utendørsaktiviteter, bør være oppmerksomme eller eventuelt holde seg inne, ifølge MET.

Høstværet på vei

Synes det har vært for varmt ute? Frykt ikke! I løpet av helgen er kjøligere luft på vei og det blir mer høstlige temperaturer i hele Norge, ifølge MET.

De skriver at med høstlige lavtrykk kommer det også mer høstvind. Det varsles om perioder med kuling flere steder i Sør-Norge de neste dagene.

Powered by Labrador CMS