REKORD OG PÅ FLYTTEFOT: Administrerende direktør Gunnar Thorud kan rapportere om rekordomsetning for Volvo Maskin AS. Samtidig har de ansatte fått beskjed om at det synger på siste verset på Mastemyr idet selskapet skal flytte nordover i løpet av et par år.

Volvo-rekord

Maskinimportøren på Mastemyr omsatte for 3,2 milliarder kroner i fjor. Nå forbereder markedslederen et farvel til Oppegård.

Publisert

Når Volvo Maskin AS på Mastemyr idag presenterer omsetningstallene for 2017 er det igjen ny rekord. Markedslederen omsatte for over 3,2 milliarder kroner siste år, men kan først om noen dager gå ut med det eksakte resultatet.

Les også: Choice-eventyret startet på Mastemyr

Samtidig er det klart at hverken Oppegård eller kommende Nordre Follo kommune vil få langvarig glede av å ha den norske maskinmarkedslederen innenfor kommunens grenser. De ansatte er allerede varslet om at Volvo Maskins nye hovedkvarter blir å finne langs aksen Oslo – Gardermoen.

Tre års perspektiv

– Vi har ennå ikke kjøpt tomt, men har vært i søkemodus et års tid etter at vi ga oss selv et treårsperspektiv på å finne riktig lokalisering for vårt nye hovedkontor, sier adm. direktør Gunnar Thorud i Volvo Maskin AS.

OFFENSIV: - Utsiktene er avgjort lovende, sier Volvo-sjefen.

Selv om det har gått et år, har vi valgt å ta tiden til hjelp for å finne riktig sted. Beslutningen om lokalisering nord for Oslo betyr også at vi vil få en lokaliseringsgevinst i nettverket.

Les også: Etablerer nytt treningssenter i bankbygget

– Gevinst, forklar dette nærmere, Thorud?

– For noen år siden startet vi opp en ny avdeling i Råde i Østfold, og vi etablert med avdelinger i Drammen, Frogner og Hamar. Ved flytting nord for Oslo er det naturlig å slå avdelingen på Frogner sammen med vårt nye hovedkontor. Fem enheter blir til fire, og det vil gi oss en gevinst uten å svekke kontakten til maskinbrukerne, sier han.

– Hvordan er utsiktene for 2018. Blir det fortsatt mye maskiner å se på Mastemyr?

– Utsiktene er avgjort lovende, både når det gjelder bestillinger, men også via varsler om god arbeidstilgang i infrastrukturprosjekter over hele landet. Nå er det jo mitt håp at lagrene på Mastemyr skal holdes så små som mulig ved at bestilte maskiner går raskest mulig ut til kundene, sier Thorud.

Med et lite smil i munnviken legger han til følgende varsel:

– Et nytt blikkfang vil komme på Mastemyr på Kolbotn i løpet av året. Etter at vårt morselskap, Volvo Construction Equipment (VCE), kjøpte dumper- og tipptruckproduksjonen hos Terex i Skottland i 2014 kommer det nå nye tipptrucker i Volvo-farger. De blir i størrelser fra 45-100 tonn og fyller et hull i programmet. Dette er noe vi gleder oss til å tilby entreprenørene til store prosjekter, sier Thorud.

Saken fortsetter under bildet.

ANLEGGET PÅ MASTEMYR: Volvo Maskins område på Mastemyr er preget av en gul maskinpopulasjon rundt bygningene. Foto: Anders Nordheim-Dahl.

Rekordtallene

Ifølge den offisielle maskinstatistikken fra Maskingrossisternes Forening (MGF) ble det rapportert salg av et rekordhøyt antall på 4784 anleggsmaskiner i 2017. Av disse solgte markedslederen Volvo Maskin 1381 nye maskiner, og har en solid markedsandel. Det var 80 flere maskiner enn i rekordåret 2016. I tillegg ble det omsatt 629 brukte maskiner.

Les også: Det blir ingen bompenge-sjokk på Rosenholm

En klar tendens var at det også ble solgt flere tyngre gravemaskiner fra 12 tonn og oppover, enn noen gang tidligere. Dette kan være et barometer på de mange store anleggsarbeidene som er i gang i Mor Norge.

Powered by Labrador CMS